Ако ви предстои да започнете първата си работа, сигурно сте

...
Ако ви предстои да започнете първата си работа, сигурно сте
Коментари Харесай

Започвате първата си работа? Последвайте тези 7 съвета

Ако ви следва да започнете първата си работа, несъмнено сте по едно и също време разчувствани и обезпокоени. Това е изцяло обикновено. За да улесните процеса по пригаждане, имайте поради тези 7 неща:

1. Бъдете общителни и доброжелателни. Никой не обича да работи с надути и невъзпитани хора, а е значимо да извършите положително усещане на сътрудниците.

2. Приемайте рецензията като нещо градивно. Обидата няма да ви помогне да се издигнете, по-добре използвайт мненията във ваша изгода.

3. Обръщайте внимание на всеки подробност , по този начин ще си спечелите доверие в офиса.

4. Ако намирате работата си за скучна, напуснете. Не си коства – още сте млади и сигурно ще имате и други благоприятни условия.

5. Но имайте поради и следното – първоначално може да ви карат да вършиме неща, които не са ви напълно по усета, само че с развиването ви ще се трансформират и отговорностите ви. Възможно е в бъдеще да ви стане по-интересно.

6. Няма нищо неприятно в това да имате избрани претенции. Не се свивайте напълно пред шефа, а изразете позиция. По-вероятно е да спечелите уважението му, в сравнение с да го ядосате.

7. Не си мислете, че първата ви работа е това, с което ще се занимавате цялостен живот. Използвайте я, с цел да разберете дали е сферата на активност, която в действителност ви въодушевява.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР