Ако ви предстои да започнете първата си работа, сигурно сте

Ако ви предстои да започнете първата си работа, сигурно сте ...

Започвате първата си работа? Последвайте тези 7 съвета.Ако ви предстои да започнете първата си работа, сигурно сте едновременно развълнувани и притеснени. Това е напълно нормално. За да улесните процеса по приспособяване, имайте предвид тези 7 неща:

1. Бъдете любезни и добронамерени. Никой не обича да работи с надути и невъзпитани хора, а е важно да направите добро впечатление на колегите.

2. Приемайте критиката като нещо градивно. Обидата няма да ви помогне да се издигнете, по-добре използвайт коментарите във ваша полза.

3. Обръщайте внимание на всеки детайл, така ще си спечелите доверие в офиса.

4. Ако намирате работата си за скучна, напуснете. Не си струва – още сте млади и със сигурност ще имате и други възможности.

5. Но имайте предвид и следното – в началото може да ви карат да правите неща, които не са ви изцяло по вкуса, но с развитието ви ще се променят и задълженията ви. Възможно е в бъдеще да ви стане по-интересно.

6. Няма нищо лошо в това да имате определени искания. Не се свивайте съвсем пред шефа, а изразете позиция. По-вероятно е да спечелите уважението му, отколкото да го ядосате.

7. Не си мислете, че първата ви работа е това, с което ще се занимавате цял живот. Използвайте я, за да разберете дали е сферата на дейност, която наистина ви вдъхновява.

 

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg