Ако в кампанията не стане нещо неочаквано, би било чудо

...
Ако в кампанията не стане нещо неочаквано, би било чудо
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Би било чудо да имаме президент на първи тур

" Ако в акцията не стане нещо ненадейно, би било знамение да имаме президент още на първия тур на изборите ". Тази прогноза направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. Той посочи, че в акцията има три доста мощни кандидатури и това прави избора доста оспорван.

" Започна да се схваща, че президентът не е черешка на тортата, а има действителни пълномощия, които в сериозни обстановки може да упражнява, което прави изборите значими ", разяснява политологът.
Според него предизборната акция ще бъде доста забавна и поради новата групировка, появила се в парламентарната конкуренция, и поради огромния брой претенденти за президент.

" Т.нар. партии на смяната ще имат 1/3 от народните представители, двете партии на статуквото ще имат също към 1/3, сред тях ще има най-малко още две партии, които не са решили дали са до дъно от смяната, или са с единия край от статуквото. Дали от тези три съставки ще може да се сглоби държавно управление - ще зависи от държанието им. Интересно ще е дали партиите, които не са твърдо от статуквото, ще могат да се схванат между тях за ръководство. Това зависи от насъбран опит, само че и от желанието на новопристигналите да имат обичайно държание, предишният път нямаше ", акцентира в разбора си за разпределението на силите в 47-ото Народно заседание той. Прогнозата на проф. Дайнов е още при второто завъртане на парламентарната рулетка да има изпълнен мандат за сформиране на държавно управление.
" Кризите в стопанската система ще са огромна тематика, която ще отклонява вниманието от полемики за бъдещето, само че нито една партия не я развива, тъй като не е ясно на чия сметка това ще бъде вписано - дали на сметката на служебните държавни управления, или на някогашните ръководещи от ГЕРБ. Докато не се обясни върху кого може да бъде стоварена тази тематика, партиите няма да смеят да я развъртат. Който пръв скочи с тази тематика, значи е пресметнал, че съперникът му може да понесе вреди ", разяснява още политологът.

По думите му има всички нужни детайли, които да допускат висока изборна интензивност, единствената причина за противоположното може да бъде страхът от COVID-19.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР