Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде

...
Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде
Коментари Харесай

Николай Желязков: Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно

Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде ужасно. Това си пожела селекционерът на националния тим по волейбол Николай Желязков, който приказва пред медиите в зала „ Арена Армеец “ преди шампионата от Лигата на нациите в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Нашите ще играят с тимовете на Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия до края на тази седмица.

„ Моите упования са за първа победа, момчетата доста упражняваха и се влагаха през последните дни, желаят мощно да завоюват мач. Напрежение постоянно има, само че ние сме готови. Срещу Австралия и Иран имаме упоритости да спечелим, в случай че успеем да се поздравим с две победи, ще бъде ужасно. Владислав Иванов се причисли към тима, само че Алекс Грозданов отпада поради травма на коляното, която получи в дуела с Канада – той ще отсъства към месец, просто би трябвало да се възвърне “, стартира той.

„ Много се надявам публиката да ни поддържа. Отборът е друг спрямо преди седем години, сега разполагаме с млад състав. Играем по-добре от първия мач – имам вяра, че с включването на Цецо Соколов и Тошко Скримов на Световното състезание ще имаме повече класа и варианти на всички постове. Да, има доста надарени момчета и при Мартин Стоев, и при Найден Найденов, само че не всички се постановат след това в мъжкия тим. Ние разполагаме с един Александър Николов, който на 18 години е към този момент подготвен да бъде измежду титулярите при мъжете “, добави наставникът на „ лъвовете “.

Най-важното е да се оправим с напрежението. Това показа капитанът и разпределител на мъжкия народен тим по волейбол Георги Сеганов в зала „ Арена Армеец “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той ще изведе страната ни във втората седмица от Лигата на нациите, а противници на „ лъвовете “ са Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия.

„ Моите упования са да играем все по-добре и да реализираме победи пред нашите почитатели. Да, най-важното е да се оправим с напрежението. Задачата пред тима е в случай че можем да спечелим две победи. Разбира се, че няма да се любимци против Съединени американски щати и Бразилия, против бразилците играем добре, уповавам се да се представям почтено “, разяснява Сеганов.

Тук съм, с цел да оказа помощ на младите момчета. Това показа либерото на националния ни тим по волейбол за мъже Владислав Иванов, който се завърна за мачовете от Лигата на нациите в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Опитният играч ще играе против Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия тази седмица.

„ Очаквам тежък шампионат с тимове, които са на съществено равнище. Надявам се да спечелим най-малко два мача. Всеки желае да побеждава. Мястото на волейбола е друго спрямо преди седем години. Ако приказваме за нашия тим, той е млад, перспективен и надарен, само че е нужно да сме търпеливи към него. На този стадий нещата не се получават, само че тези момчета дават всичко от себе си и съм сигурен, че един ден това ще се отплати “, стартира той.

„ Моята функционалност е друга, обикновено е младите да вършат неточности, тук съм, с цел да им оказа помощ. Атмосферата е чудесна, имаме положителни условия, подготвителният развой е на равнище. Николай Желязков е млад експерт, който желае да се потвърди – не съм работил преди с него, само че оставам с положителни усещания “, добави Иванов.

Първият мач на тима на родна земя е на 21 юни против Иран. На 24 юни " лъвовете " излизат против Австралия. Ден по-късно националите ни играят със Съединени американски щати. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в международната класация при мъжете и настоящ първенец във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове в " Арена Армеец " са от 20 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР