Ако управляващите не манипулират избори, трябва да осигурят 50 млн.

...
Ако управляващите не манипулират избори, трябва да осигурят 50 млн.
Коментари Харесай

ГЕРБ И БСП се хванаха за гушите заради машинното гласуване

" Ако ръководещите не манипулират избори, би трябвало да обезпечат 50 млн. лева за машинно гласоподаване. " Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на дебатите по бюджета на ЦИК за 2019 година “.
„ Тези 50 млн. лева са нужни за закупуване на машини. Ако не ги осигурим, значи, че за следващ път българският парламент няма да съблюдава законодателството и надлежно ние се отхвърляме от машинното гласоподаване “, добави Стойнев.
Той прикани депутатите от ГЕРБ да заявят дали са за машинното гласоподаване или не. По думите му, в случай че не се провиснал 50 млн. лева за машини, това ще значи, че политиците не чуват българските гласоподаватели, които ясно и изрично декларират, че желаят машинно гласоподаване.
„ Ако не манипулирате избори, би трябвало да осигурите тези средства “, съобщи още Стойнев. Според него, извънредно време е да се влезе в 21 век.
" С машините нито спестяваме време, нито отстраняваме рисковия интервал, който да ограничи опцията за операция на вота. " Това сподели ръководителят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов.
„ Тъй като сме очевидци на опит да се политизира наредбата, която обсъждаме, ще дам доста данни и условия, оито са известни на сътрудниците, само че те избират да не ги загатват, с цел да можем да усетим полъха на умната реформаторска хубост, която слушахме в предишния парламент. От опозицията би трябвало да си спомнят, че ъзложихме на ЦИК две групи действия “, сподели Кирилов.
По думите му едните касаят отдалеченото гласоподаване, а другите - машинното.
„ Този състав на ЦИК направи два разбора, като ги изпрати на Народното събрание “, добави още Кирилов.
Според него ЦИК не трябва и няма смисъл да провежда изпращане на машини ъв всяка една секция, даже тези, които са за гласоподаване отвън България.
„ Няма по какъв начин да изпрати машина във секи транспортен съд. Няма смисъл, преносимите СИК също да бъдат оборудвани с машини. Това е извънредно нецелесъобразно и по никакъв метод не оказва помощ за истината на вота “, сподели Кирилов.
Той обърна внимание, че с машините нито се икономисва време, нито се отстранява рисковият интервал, който да ограничи опцията за операция.
Кирилов съобщи, че затова ГЕРБ са предложили да се разиска отпадането на машинното гласоподаване единствено за сериозната категория секции.
„ Ще видите, че това не се избира като прийом за гласоподаване от гласоподавателите “, добави още Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР