Ако управляващите бяха направили избори през есента, нямаше да имаме

...
Ако управляващите бяха направили избори през есента, нямаше да имаме
Коментари Харесай

Нинова се оказа ключът за нов кабинет, предсрочни избори - догодина

" Ако ръководещите бяха създали избори през есента, нямаше да имаме такава политическа картина - това беше неточност на ГЕРБ. " Това съобщи е в ефира на Нова ТВ политологът Борис Попиванов.

Вариантите са два. Правителство с мандата на ГЕРБ, само че без лицето на Борисов, или държавно управление на " Отровното трио ". Ключът на тези избори се оказа Нинова, която ще каже би ли подкрепила ГЕРБ. Това разяснява политологът Стойчев, който му партнира като коментатор в студиото.

Избори 2 в 1 - президентски+парламентарни, може да позволен победа единствено за едни политически субекти, които да вземат основните държавни позиции. Предсрочни избори през лятото, когато никой не прави поради ниската интензивност, могат да доведат до изкривени данни. Ако има предварителни избори, то ще са през идната година, съобщи още политологът доцент Стойчев.

" Със сигурност има депутати, които имат интерес това държавно управление да остане. Основно е да си изяснят от Българска социалистическа партия какво е отношението им към президента Радев. ", разяснява Попиванов.

Той счита, че посредством изборът за ръководител на Народното събрание ще се види какво държавно управление може да се сформира. Най-вероятно този избор ще даде индикация, сподели той.

" Два блока имаме - анти ГЕРБ и про ГЕРБ. Това образува едни агитки, които не си приказват и липса на разговор - нестабилна политическа среда.

Близо 2 млн. гласа в този парламент са отишли за партии, които няма да поемат риск за нови избори. Правителството, което се образува може да си изкара цялостен мандат. ", добави той.

" По това какъв ръководител на националното заседание ще бъде определен, може да тълкуваме какво са се разбрали ГЕРБ с партиите. " Заявиха политолозите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР