Ако Украйна получи оръжия с далечен обсег на действие от

...
Ако Украйна получи оръжия с далечен обсег на действие от
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна няма да използва западни оръжия на руска територия

Ако Украйна получи оръжия с отдалечен обхват на деяние от западните страни, тя няма да ги употребява за нахлуване на съветска територия, съобщи президентът Владимир Зеленски пред Си Ен Ен. Той означи, че Киев „ не се интересува от съветска земя “, само че посочи, че счита цялата територия в границите от 1991 година за украинска.

„ Ние нямаме оръжия, с които да отговорим на обстрела от другата страна на Днепър. Ето за какво наблягам нуждата от оръжия с огромен обхват на деяние. Ако успеем да отблъснем руснаците по-далеч с тези оръжия, те към този момент няма да могат да ни заплашват “, съобщи Зеленски.

Според него дипломатическо решение на спора е допустимо единствено в случай че съветските военни изоставен украинската територия. „ След това ние и нашите сътрудници ще намерим подобаващия формат “, добави Зеленски. Той също по този начин още веднъж отхвърли да договаря с Владимир Путин, като изясни, че не му има доверие.

Още през юни 2022 година Зеленски съобщи, че Украйна не възнамерява да атакува съветска територия. Неговият консултант Михайло Подоляк също съобщи, че Киев не има намерение да употребява американски ракетни установки за залпов огън против Русия. Латвия обаче счита, че на Украйна би трябвало да бъде позволено да нападна съветски военни обекти. Руското външно министерство заплаши, че Русия ще предприеме съответни ограничения, в случай че на Украйна бъдат доставени ракети с отдалечен обхват на деяние.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР