Ако у нас се въведе таван на цените на основни

...
Ако у нас се въведе таван на цените на основни
Коментари Харесай

Хампарцумян: Няма картел в банковия сектор, там конкуренцията е кървава

Ако у нас се вкара таван на цените на съществени хранителни артикули, това неизбежно ще докара до понижаване на качеството или количеството на продукта. Това сподели в ефира на Нова ТВ банкерът Левон Хампарцумян.

В отговор на инфлацията във Франция блокират цените на 5 000 съществени продукта, употребявани в всекидневието. Търговци там сигнализират, че френските консуматори купуват все по-малко артикули от първа нужда, поради високите разноски за живот. Във Франция към този момент се следи нов тип инфлация, която “маскира ” действителното нарастване на цената на даден артикул, разяснява банкерът.

Никъде няма чист пазар, това което контролира цените са контрола и конкуренцията, нашият пазар е малак, елементарно се картелира, само че не допуска и огромни икономии от мащаба, по тази причина нещата са малко по-скъпи, сподели още той.

Хампарцумян е безапелационен, че " няма картел в банковия бранш, там конкуренцията е кървава ".

Големите банки чакат коя ще мигне първа, с цел да вдигне и лихвите по депозитите, парите ще стартират да костват повече, само че и заемите ще нарастнат, съобщи банкерът.

По думите му нНовата услуга, която дава опция за изтегляне на пенсии и заплати без банкови такси, е предопределена за най-бедната част от популацията.

„ Бих натекъл мярката доброжелателна, само че сложна за осъществяване ”, добави Левон Хампарцумян.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР