Ако трябва кратко да се опише породата чихуахуа, най-добре ще

...
Ако трябва кратко да се опише породата чихуахуа, най-добре ще
Коментари Харесай

Подходящо куче ли е чихуахуа за дете?

Ако би трябвало малко да се опише породата чихуахуа, най-добре ще подхожда определението дребна топчица обич. Това дребно кученце не инцидентно е спечелило сърцата на милиони хора по света. В дребния размер се крие творение с огромен темперамент. Малките чаровници носят сериозен и мощен темперамент и сполучливо компенсират размера с убеденост, любознание и кураж, доказвайки крилатата фраза, че скъпите неща са в дребна опаковка.

По темперамент чихуахуа са представители на кучешкото войнство са любвеобилни, извънредно лоялни, здрави по природа и отлични компаньони. Лесно се отглеждат чихуахуа и са извънредно интелигентни. Те са енергични, цялостни с живот и не се отхвърлят в никакъв случай от опцията да поиграят.

Как може да се отразят такива характерности на желанието да се вземе чихуахуа за детето, дали дребното куче е добра концепция за домакински любим за дете?

Отговорът е позитивен, само че с някои ангажименти, които би трябвало да се осмислят преди да се избере чихуахуа за детето.

- Да се грижи човек за такова дребно кученце носи единствено позитиви. Така че детето ще получи единствено позитивни страсти от съжителството с дребния чаровник. Добре е обаче децата да не са напълно дребни, тъй като и кученцето е мъниче и детето може неумишлено да нарани своя дребен питомец при погрешно ръководство.

- Чихуахуа са известни със своята блага природа към притежателите и това се отнася също и за децата, кучето се привързва мощно към детето в фамилията и го обича. Трябва обаче да не се не помни, че породата има наклонност да образува мощна обвързаност към един член от фамилията, а изборът може да не падне върху детето. Кучето може да прояви експанзия към дребния член на фамилията, в случай че навлезе прекалено много в територията на желания човек от семейството.

 Чихуахуа Снимка: HG-Fotografie/pixabay.com

- Интелигентността на дребното чихуахуа сигурно го причислява към домашните любимци, подобаващи за деца, защото кучето е задоволително мъдро, с цел да се съобрази с прочувственото положение на детето и да вземе мъдро решение във всяка обстановка.

- Не на последно място стои фактът, че чихуахуа е измежду кученцата, които обожават да бъдат гушкани и носени, а това се харесва на всяко дете. Размерите на породата изцяло разрешават близки връзки на детето и неговия домакински лаещ питомец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР