Ако трябва да се даде най-кратко определение на камъка аквамарин,

...
Ако трябва да се даде най-кратко определение на камъка аквамарин,
Коментари Харесай

Как правилно да носим Аквамарин

Ако би трябвало да се даде най-кратко определение на камъка аквамарин, то е, че е камък за пътешестване, здраве и хубост. Самото му име значи безусловно морска вода. Името му е обещано от Плиний Стари съгласно легендите, който вижда пръв приликата на аквамарина със смарагда, до момента в който съпоставя последния със зеленото море.

Свойства на аквамарина

Обикновено носенето на някой драгоценен камък се дефинира от физическите и химическите му свойства.

Аквамаринът е минерал, принадлежащ към берилите. Кристалите на камъка съдържат примеси от черно желязо и това дефинира цвета му, който не е еднообразен. Може да има кафеникав нюанс, а в случай че кухините му се запълнят с газове или вода, става белезникав. Преобладава обаче постоянно синьо-зеленото.

Тъй като е неустойчив цветово, аквамаринът може да се откри в чисто наследник цвят, както и в изумрудено зелено.

Вижте по какъв начин да се носи вярно аквамарин, тъй че да ни оказва помощ, а не да ни пречи.

За кого не е подобаващ аквамарин

 Аквамарин

Механхолици

Според свойствата му аквамаринът е избран като спокоен камък, което значи, че меланхолично настроените и интровертите би трябвало да го избират и носят с нараснало внимание, защото ще задълбочи тези черти в характера им.

Някои зодиакални знаци

Зодиакалният знак на всеки евентуален притежател на аквамарин също би трябвало да се вземе поради. Знаците Стрелец, Лъв, Овен и Близнаци е по-добре да не протягат ръка към аквамарина. Енергията на камъка и на тези зодии е прекомерно друга и това може да има отрицателно въздействие върху благосъстоянието им.

За кого е подобаващ аквамарин

Професии, свързани с водата

От антични времена този камък се предлага за талисман на хората, свързани директно с водата - моряците, водолазите, плувците, водните спасители, защото се счита, че силата му върху водата е толкоз огромна, че може да се успокои стихията и да пази своя притежател от рискове и произшествия.

При зависимости

Акварамин е подобаващ амулет за тези, които са пристрастени към неприятни привички - алкохол, тютюнопушене, защото ще облекчи експанзията им и ще отклони мислите им от нездравословните привички.

За научни служащи и студенти

Тъй като оказва помощ за концентриране, аквамаринът е подобаващ за хора, занимаващи се с научва активност. Под негово въздействие по-лесно ще се откри рационално решение на всяка сложна задача.

В помощ на лечители

Тъй като този камък има лечебни свойства, може да се употребява при лекуване на морска болест, очни болести, зъбобол, нервно напрежение, проблеми с щитовидната жлеза, за справяне с отоци, за профилактика на инфекциозни болести.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР