Ако трябва да определим бюджета за 2024 г . –

...
Ако трябва да определим бюджета за 2024 г . –
Коментари Харесай

Премиерът: Бюджет 2024 ни приближава към еврото

„ Ако би трябвало да определим бюджета за 2024 г. – това е бюджет за хората и за мощна стопанска система. Този бюджет ни доближава и към еврото, и към европейския метод на живот “.

Това сподели министър председателят Николай Денков преди началото на днешното държавно съвещание, на което ще бъде признато разпореждане по какъв начин ще се изразходват средствата по финансовата рамка на страната за тази година.

Увеличението е с 22 лева

Министър-председателят подсети, че от януари минималната работна заплата към този момент е 933 лева От 504 на 526 лева се усили линията на беднотия, от която зависи размерът на обществените помощи и редица други обществени заплащания.

От тази есен за първи път всички възпитаници ще получат безвъзмездни учебници, а общинските детски градини остават безвъзмездни, акцентира министър председателят.

Депутатите одобриха дефинитивно това предложение на Българска социалистическа партия

„ Финансирането на инвитро процедурите е увеличено с 20%, дават се и в допълнение 15 млн. Лв. за скрининг за репродуктивното здраве. Увеличение с 50% има и на размерите на еднократната помощ при бременност и раждане “, означи още Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР