Ако трябва да бъде обяснявано коя е Райна Кабаиванска –

...
Ако трябва да бъде обяснявано коя е Райна Кабаиванска –
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска е велик човек, но не затова Пеевски я е пощадил

Ако би трябвало да бъде обяснявано коя е Райна Кабаиванска – значи диалогът се води в Бурунди, а не в България. Името й е записано от дълго време в златните страници на историята ни и там ще остане. За разлика от имената на политиците да вземем за пример.
През последните дни се водят разногласия към нейно изказане по адрес на президента Радев, изразяващо отрицателна оценка. Абсолютно непотребен спор, тъй като примата има право на позиция, изразила я е и толкова. Не се нуждае даже от бранители – толкоз е огромна!

Особеностите на българската реалност обаче внасят любопитен детайл в тази история. Великото сопрано Райна Кабаиванска не е длъжна, само че не е ненужно да знае, че в случай че майсторският клас, който води и концертите на нейни ученици, които провежда, бяха печеливш бизнес – до момента Делян Пеевски щеше да й го открадне. Дали посредством 8-те джуджета и прокуратурата, или през Столична община и Митко Каратиста – все едно. Печалбите можеше да се окажат даже в това чекмедже с кюлчетата и пищова на премиера... Защото системата и моделът на ръководство легитимираха кърджалийството в България в XXI век, в страна-член на Европейски Съюз.

Може да е спокойна и по още една причина - Пеевски и Борисов слушат чалга, тъй че оперното изкуство има късмет…

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР