Ако третият мандат отиде при „Демократична България“ (ДБ), за „Продължаваме

...
Ако третият мандат отиде при „Демократична България“ (ДБ), за „Продължаваме
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане“ изписаха вежди на ПП

Ако третият мандат отиде при „ Демократична България “ (ДБ), за „ Продължаваме промяната “ (ПП) няма да е доста елементарно да обяснят за какво отиват на избори. Ясно се вижда, че Христо Иванов е решил оптимално гъвкаво да работи и желае да се сформира някакъв кабинет “.

Това разяснява в „ Тази заран “ политологът от „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов.

„ Политическа партия са в алтернатива. Те вярно мислят, че би трябвало да се сформира някакво държавно управление и това явно е по-добре за страната. Но също по този начин мислят, че сега са в добра позиция. Движение за права и свободи, ГЕРБ, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ извънредно неумело потеглиха да ги смъкват и единствено им изписаха вежди “, разяснява Симеонов.

По думите му по-голямата част от българското общество не желае да върви на избори и това го демонстрират данните от няколко организации.

Според политолога Цветанка Андреева няма да има кабинет в това Народно заседание.

„ Опитът да се сформира държавно управление в границите на този парламент първо ще се блъсне в стената на това, че непрестанно се мъчат да възпроизвеждат единствено четворната коалиция, която към този момент два пъти се провали. Няма по какъв начин трети път да успее “, счита Андреева.

Според нея Политическа партия към този момент изпитват „ политическа ревнивост “ към това, че в случай че Демократична България успее да направи експертен кабинет, тяхната заостреност ще потъне, а облиците им, които са водещи сега, ще потънат в тази експертност.

За журналиста Асен Григоров концепцията с третия мандат е утопична, без значение дали Българска социалистическа партия, Демократична България или Има Такъв Народ ще го получат.

„ За да се възвърне тази четворна коалиция, би трябвало да се отиде при бомбаджията, а точно Има Такъв Народ. Да разчиташ, че нещо ще се промени и тези хора ще станат нови в името на България, коства ми се наивно “, счита Григоров.
ТЕМА преди 27 минути 212 преди 49 минути 308 преди 3 дни 4098
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР