Ако търговията спре, започват войните. Това предупреди китайският предприемач Джак

...
Ако търговията спре, започват войните. Това предупреди китайският предприемач Джак
Коментари Харесай

Ако търговията спре, започват войните, предупреди шефът на Аlibaba в Давос

Ако търговията спре, стартират войните .

Това предизвести китайският бизнесмен Джак Ма по време на провеждащия се в Давос, Швейцария, годишен Световен стопански конгрес.

Ма приказва по редица тематики, в това число за глобализацията, изкуствения разсъдък и други.



С намек към администрацията на Съединени американски щати, създателят на Аlibaba съобщи, че търговията не би трябвало да бъде употребена като оръжие .

" Мисля, че глобализацията не може да бъде спряна - никой не може да спре глобализацията, никой не може да спре търговията. Ако търговията спре, светът стопира. Търговията е метод за отбягване на война ", изрази мнението си изпълнителният шеф на компанията Аlibaba Group Holding.

Бизнесменът предизвести, че комерсиалните наказания са като бомби.

" Не използвайте търговията като оръжие, използвайте я като решение за разрешаване на проблеми ", прикани той по време на панел на форума, отдаден на бъдещото на електронната търговия.

 Снимка 336074
Източник:

Той попита по какъв начин може да бъде спряна глобализацията, пояснявайки, че в този момент хората имат по-добра технология и по-добро знание на глобализацията , което е " наша отговорност и опция за усъвършенстване ".

Според него изкуственият разсъдък и огромните данни са опасност за индивида.

Мисля, че изкуственият разсъдък би трябвало да в интерес на индивида. Технологиите постоянно би трябвало да вършат нещо в интерес на индивида, а не да го заместват, добави той.

По думите му хората с пари като него би трябвало да отделят средства за технологии, които са в интерес на индивида и вършат живота на индивида по-добър.

Ма добави, че индивидът няма късмет при конкуриране с машината.

Компютърът постоянно ще бъде по-умен от вас, той в никакъв случай не не помни, той в никакъв случай не се ядосва. Но компютрите не могат да бъдат мъдри като индивида, продължи китайският предприемач.

Той предизвести, че изкуственият разсъдък и роботите ще убият доста работни места в бъдеще .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР