Ако столичните общински съветници искат да отдадат почит, да кръстят

...
Ако столичните общински съветници искат да отдадат почит, да кръстят
Коментари Харесай

Наглост! Какъв съвет на софиянци даде Митрофанова

Ако столичните общински съветници желаят да отдадат респект, да кръстят алеята " Героите на Съюз на съветските социалистически републики ", а не " Героите на Украйна ". Това разяснява в обичайна си конференция съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

Ето какво сподели тя във връзка днешното решение на общинските съветници в СОС

" Горещо поддържаме самодейността на софийската администрация при положение, в случай че обсъжданото ново наименование е респект към паметта на героите на Съветския съюз маршали Тимошенко, Рибалко, Кожедуб, генерал-полковници Жмаченко и Людников, именития партизански пълководец Ковпак и доста други герои, популяризирали се в боевете за моето Отечество и свободата на Европа. Ние пазим паметта и надълбоко почитаме великите дейци на културата и науката, дали огромен принос за развиване на международната цивилизация. За такива герои – безконечна памет и популярност ".

" Ако пък на жителите на българската столица им оферират да се разхождат близо до улицата, наречена с името на почитатели на помагача на Хитлер – Бандера, съветската страна има цялостно морално право да изрази съдбоносен митинг във връзка със устрема на публична София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев. Моля, решете към този момент този фундаментален въпрос ", добави още Митрофанова.

Посланикът на Руската федерация сподели, че страниците на историята на родината й съхраняват паметта за " подвизите на синовете на украинската земя, които храбро се борят против " кафявата чума " в редовете на Съветската войска ".

В постоянния си брифинг Елеонора Митрофанова засегна и следните тематики: 

За войната в Украйна тя изясни, че " продължава специфичната интервенция ", като по думите й " спецоперацията се развива в сходство с одобрените проекти на Министерството на защитата и Генералния щаб ": " Личният състав на Въоръжените сили на Русия прави всичко с цел да се избегнат загуби измежду мирното население ". 

Министерството на защитата на Русия обезпечава условия за украинските военнопленници, изцяло съответстващи на всички условия на Женевската спогодба. Всички пленници са третирани съгласно интернационалното филантропично право. Те се съдържат в почтени условия, са обезпечени с храна три пъти дневно, получават навременна квалифицирана здравна помощ. Организирано е взаимоотношение с Международния комитет на Червения кръст ", сподели тя, представена от offnews.bg.

Митрофанова добави, че Русия обръща внимание на започнатата от Киев " мащабна кампания по произвеждане на подправени новини за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на украинските жители ".

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР