Ако сте я виждали поне веднъж да бяга, то не

...
Ако сте я виждали поне веднъж да бяга, то не
Коментари Харесай

11 секунди струват повече от всичко

Ако сте я виждали най-малко един път да бяга, то не сте живели на вятъра . Пленяваща е. Трудно се разказва с думи. Толкова е бърза, че не можеш да я догониш даже с взор. Искаш да си тъкмо там - един до друг с нея, да усетиш силата й. За мъничко да бъдеш като Ивет Лалова .

Човек от плът и кръв. Силна, само че в това време по този начин нежна и нежна. Волята й обаче я прави непобедима. Ивет Лалова е феноменът на българската лека атлетика и с цел да съм по-точна - ФЕНОМЕН във всички измерения .
 Снимка 441097
Източник:

Балканско състезание по лека атлетика в Правец, Финал на 100 метра, пети кулоар, №301 - нашето момиче загряваше концентрирано, впило взор във финалната линия.

Удоволствие е да гледаш всяко нейно придвижване, да попиваш всеки взор . Да я догонваш в мислите си, а тя да е все по-бърза. Изглежда спокойна, само че съм уверена, че вътре в нея бушува вихър от страсти. Няма право на неточност. Отговорността й пред родна аудитория задължава не просто да бъде бърза, а да бъде стрела .

Пълна тишина и няколко секунди до старта. Затаяваш мирис, револверът гръмва и до момента в който се усетиш нашето момиче към този момент е отвяло конкуренцията - с финес и елегантност, както всякога и както единствено тя го може.
 Снимка 441257
Източник:

Искаш да спреш времето, само че тя към този момент го е направила за 11.23 - резултатът, който я прави първа . Отстрани е като детска игра, като че ли всеки може да го направи, само че единствено тя си знае какво и костват тези 11 секунди. Не инцидентно на едното и ходило е изписан откъс от Шекспир " Времето няма една и съща стойност за всички ".

През втория ден на Балканиадата беше финалът на 200 метра. Всички още веднъж трепетно чакаха появяването на №301. Не бях виждала такова тичане. Остави всички метри зад тила си, а като че ли даже не правеше изпитание за това . Ивет сложи персонален връх и за следващ път потвърди, че 200 метра са нейната коронна дисциплинираност.

Вдъхновяващо е да я гледаш да тича, само че нейната мощ е още по-голяма отвън пистата. Излизайки от стадиона чух две дечица да споделят: " Бабо, аз ще се запиша на лека атлетика ". Това беше задоволително. Те желаеха да са като Ивет Лалова. И когато погледнеш в очите им, разбираш, че всяка стотна от тези 11 секунди си коства . И това няма да се промени.

Навсякъде се срещат първенци, само че тези като Ивет Лалова се раждат един път!
 Първа балканска купа за Ивет Лалова на 200 метра
Първа балканска купа за Ивет Лалова на 200 метра

Българката с персонален резултат за сезона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР