Ако сте страстен любител на сладкото и всички опити да

...
Ако сте страстен любител на сладкото и всички опити да
Коментари Харесай

Ходенето помага срещу апетита за вредни храни

Ако сте буен фен на сладкото и всички опити да го премахнете от менюто или даже да го намалите са несполучливи, пробвайте да се откажете от него благодарение на разходки. Ходенето четвърт час може да се окаже доста потребно за тези, които страдат от наднормено тегло и не могат да лимитират висококалоричните сладки изкушения, предава Ройтерс.

Резултатите са на откриватели от Австрия – от университета на Инсбрук. За проучването учените са анализирали 47 индивида, които са страдали от наднормени килограми и всички са били на междинна възраст от 28 години.

Доброволците са имали за задача да бягат на пътека 15 минути, като учените разясняват, че темпото не е задъхвало участниците, само че е било задоволително бързо, с цел да може да се догони рейс. Тези 15 минути са повлияли на желанието на всички доброволци от тази група да ядат сладко, настояват учените.

Поведението на доброволците е съпоставено с държанието на друга група участници – те не са имали никакво физическо натоварване по време на проучването. Учените са обнадеждени от резултатите и считат, че ходенето може да се употребява като тактика против моментния неизпълним вкус и всички тези нездравословни изкушения.

Не единствено сладкишите могат да се лимитират по този метод, само че и всевъзможни висококалорични храни, към които посягаме, когато се почувстваме гладни, уверени са експертите.

 Понички

Тези дребни къси разходки работят като когнитивна стимулация и отвличат вниманието на хората от натрапчивите мисли за храна, разясняват експертите. Хората могат да се разхождат, когато усетят, че желаят да похапнат нещо, и по този начин няма да се тъпчат непрекъснато с нездравословни храни, поучават психолози, които са се срещнали с проучването.

Световната здравна организация сигнализира, че съвсем два милиарда души по света имат затлъстяване или наднормени килограми, а това ги излага на нараснал риск от доста болести.

Сред тях са сърдечно-съдовите заболявания, болести на дихателната система, хипертония (високо кръвно), диабет и други Учените предизвестяват още, че хората, които имат наднормени килограми, са по-застрашени от преждевременна гибел, в сравнение с останалите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР