Ако сте се замисляли да се преместите да живеете в

...
Ако сте се замисляли да се преместите да живеете в
Коментари Харесай

Американският щат, в който ще ви плащат по $2000 годишно само за да живеете там

Ако сте се замисляли да се преместите да живеете в Щатите, едва ли първият ви избор за щат е Аляска.

Властите там знаят, че още доста хора разсъждават по същия метод и поради това са решили да наклонят везните в своя изгода, като поемат уговорката да заплащат всяка година на запалянковците, преместили се там. Всеки жител там получава по 2000 $ годишно, пишат от Business Insider.

Това е стратегия на най-големият и най-слабо обитаемият американски щат, като средствата за нея се обезпечават от приходите от търговия на нефт във фонда Permanent Fund Divident Division, който е част от Alaska Department of Revenue.

Схемата е показана за първи път през 1982 година, като задачата й е била бъдещите генерации да могат да се възползват от големите облаги от залежите на черното злато там.

Размерът на заплащанията варира всяка година според от цената, на която се пресмятат петролни ресурси в Аляска. Най-високото равнище е било през 2015 година, когато изплащаната сума е 2072 $. През тази равнището е 1100 $.

Колкото и необикновено да звучи, няма измама и това важи за всички непрекъснати поданици на щата, в това число и за децата. Единственото изискване е да си живял там през най-малко 180 дни от годината и да не си бил осъждан за последните 12 месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР