Ако сте решили да предприеме стъпка към изрусяване на косата,

...
Ако сте решили да предприеме стъпка към изрусяване на косата,
Коментари Харесай

11 неща които трябва да знаете преди да предприемете изрусяване на косата си

Ако сте решили да предприеме стъпка към изрусяване на косата, би трябвало да знаете, че  това е химичен развой, който изсветлява естествения пигмент в косата ви.

Русата коса може да изисква по-голяма поддръжка и да бъдеш русокоска изисква малко домашно поддържане на косъма, с цел да продължи да изглеждаш ужасно.

Какво е обезцветяване на косата?

Обезцветяването на косата е химичен развой, който изсветлява косата ви, като отстранява пигмента от кичурите ви.

Ето по какъв начин протича процесът:

Алкален сътрудник отваря кутикулата, защитния пласт на косъма.
Окислителят прониква в косъма и разтваря меланина, пигмента, който придава естествения цвят на косата ви.

Колкото по-дълго оставяте обезцветителя върху косата си, толкоз повече пигмент се разтваря и толкоз по-светла става косата ви.

Въпреки това едно нанасяне на обезцветител за коса не значи безусловно, че ще имате бяла, обезцветена руса коса.

В взаимозависимост от естествения цвят на косата ви, косата ви може да стане жълта, оранжева или алена. Може да е нужен различен развой на изсветляване на косата, с цел да се реализира същинска руса коса.

Какво би трябвало да знаете преди да предприемете изрусяване на косата си?

И по този начин, по какъв начин обезцветяването на косата поврежда косата ви? Е, съществува риск изключително при повтарящи се процедури за изрусяване на косата кутикулата на косъма да остане непрекъснато повдигната.

Косата с повдигнати кутикули губи влага бързо, което я прави чуплива и податлива на раздробяване.

Изрусяването на косата постоянно поврежда косата до известна степен, само че не е належащо да стане грозна, стига да следвате верните техники за следваща грижа.

Така че, в случай че обмисляте да станете русокоска за първи път или просто желаете да измененията към този момент русите си кичури, ето главните неща, които би трябвало да имате поради:

1. Състояние на косата

Изрусяването може да бъде жестоко за косата. Ако косата ви към този момент е развалена или прекомерно обработена, тя може да стане податлива на раздробяване. От решаващо значение е да оцените здравето на косата си преди изрусяване. Дълбоко поддържащите процедури преди и след изрусяване могат да оказват помощ за намаляване на вредите.

2. Очаквания за цвят

Естественият цвят и положение на косата ви ще повлияят на резултата от обезцветяването. По-тъмната коса може да изисква няколко сесии за реализиране на по-светъл колорит и резултатът може да не съответствува незабавно с стремежи цвят.

Ако се доверите на експерт, той взема поради цялостното здраве на косата ви, както и способността й да за изсветляване. Докато прекосяването от по-тъмни кичури към блестящо русо е допустимо да се направи за една сесия, това може да не е най-хубавото решение за цялостното здраве на косата ви.

3. Време на процеса

Изрусяването може да отнеме известно време, изключително в случай че косата ви е по-тъмна. Планирайте няколко часа, изключително в случай че го вършиме вкъщи за първи път. Следвайте деликатно инструкциите и не бързайте с процеса, с цел да избегнете нежелани последици.

4. Тест за алергия

Винаги правете тест за алергия, преди да нанесете багра върху цялата си глава, с цел да ревизирате за алергични реакции или неподходящи резултати. Нанесете малко количество багра върху дискретна област на скалпа и изчакайте 24 часа, с цел да сте сигурни, че няма да се появи раздразнение.

5. Избор на артикул

Изберете първокласен изрусяващ артикул и следвайте инструкциите тъкмо. Някои комплекти включват кондициониращи лекувания, които оказват помощ за минимизиране на вредите. Ако не сте сигурни, консултирайте се с професионален коафьор за рекомендации или обмислете да го извършите в салон.

6. Последваща грижа

Изрусената коса се нуждае от спомагателна грижа. Използвайте профилирани шампоани и балсами за боядисана или повредена коса, с цел да поддържате влагата и да предотвратите накъсването. Помислете за постоянни процедури за надълбоко кондициониране и сведете до най-малко топлинното оформяне, с цел да предотвратите по-нататъшно увреждане. Използвайте домашни подхранващи маски за коса.

7. Здраве и поддръжка на косата

Изрусената коса изисква непрекъсната поддръжка. Може да са нужни постоянни корекции, с цел да поддържате стремежи цвят. Може да се наложи да избягвате избрани действия, които биха могли да увредят в допълнение косата ви, като прекалено топлинно оформяне или химическо отнасяне.

8. Избягвайте да предприемате процедура по изрусяване на косата сами

Макар че е изкушаващо да се изрусите сами, най-добре е най-малко първия път да се доверите на експерт.

Въпреки че може да наподобява като добра концепция да изсветлите косата си сами, никой не желае да се окаже с месингови кичури или несъответстващи акценти. Оставете боядисването на косата на експертите и им се доверете, с цел да повдигнат вашите кичури до по-нови, по-руси висоти без неточности.

9. Цветът на кожата ви може да помогне за избор на точното русо

Ако не сте сигурни кой колорит на русото да изберете, пробвайте се да вземете поради цвета на кожата си. Обикновено тези с по-бледи или по-студени тонове на кожата наподобяват зашеметяващо с пепеляви, перлени нюанси, до момента в който тези с по-топли тонове на кожата просто убиват с повече златисти нюанси.

10. Плътността на косата може да се промени

С течение на времето изрусяването може да докара до смяна на естествената ви конструкция на косата. Тези с къдрици може да виждат, че краищата им са по-прави, защото кичурите им са станали по-сухи. От другата страна, тези с естествено права коса може да виждат повече размер, защото кутикулата на косата им е загрубяла.

11. Бъдете почтени с фризьора си

Въпреки че може да е мъчно да се признае, вашият стилист би трябвало да знае дали сте употребявали багра за коса вкъщи преди срещата ви в салона. Знаейки тъкмо какъв брой косата ви е била боядисана преди този момент, може да помогне на вашия стилист да поправя формулата на цвета на косата ви, с цел да получите най-хубавия резултат за вас.

11 неща които би трябвало да знаете преди да предприемете изрусяване на косата си – Обобщение

Обмислете тези фактори и, в случай че не сте сигурни или се колебаете, целесъобразно е да се консултирате с професионален коафьор. Те могат да оценят положението на косата ви и да оказват помощ за реализиране на стремежи цвят, като в същото време минимизират вредите.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР