Ако сте решили, че е време да се отървете от

...
Ако сте решили, че е време да се отървете от
Коментари Харесай

Отслабнете след празниците с куркума

Ако сте решили, че е време да се отървете от непотребните килограми, януари е идеалното време за това. В обществените мрежи има доста препоръки и диети за намаляване с куркума.

Куркумата е постоянно употребена фалшификация в източната кухня, само че тя е потребна освен в храненето, само че и като лечебно средство. Активната й съставна част - куркумин, се бори с възпаленията на молекулярно равнище, а резултатите са научно потвърдени. Често затлъстяването е резултат от хронично инфектиране. А консумирането на подправката служи като предварителна защита на затлъстяването, породено от тези хронични възпаления.

Куркумата оказва помощ за детоксикацията на черния дроб, а той е основен орган за метаболизма на мазнини в организма. Куркуминът обаче може да помогне за поддържането на здрав черен дроб, като методите за това са два: като подтиква отделянето на ензими, които го детоксикират, и като подкрепя жлъчния поток, който почиства черния дроб и подмладява клетките му. Така оказва помощ на тялото да изхвърли токсините и отслабваме здравословно.

Освен това потреблението на куркума води до повишаване равнищата на хормоните на щастието – серотонин и допамин. А колкото по-добре се усещаме прочувствено, толкоз по-малка е вероятността да злоупотребяваме с количествата храна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР