Ако сте любители на котките и дори отглеждате едно или

...
Ако сте любители на котките и дори отглеждате едно или
Коментари Харесай

Кучето ви дъвче всичко живо? Ето какво да направите

Ако сте фенове на котките и даже отглеждате едно или няколко от грациозните и мъркащи създания, то няма по какъв начин да не сте се сблъскали с казуса с надраните мебели. Котките напряко обожават да си точат ноктите на допустимо най-неподходящите места за задачата.

Но не си мислете, че единствено тези четирикраки са способни да унищожават мебелите, пердетата или пък завивките ви. Не по-малко рискови са и лаещите домашни любимци, като единствената разлика е, че те не употребяват ноктите, а зъбите си.

Понякога кучетата дъвчат всичко. Нападат обичаните ви пантофи или скъпоструващи публични обувки, гризат краката на масите и столовете в дома ви или вършат на пух и прахуляк завивките ви. Защо кучетата дъвчат всичко и има ли метод да се оправим с този проблем?

Подобно на дребните деца, по този начин и дребните кученца дъвчат всичко, тъй като им порастват зъбите, а процесът по промяна на зъбите може да е много мъчителен. Ако сте родители, то знаете, че на дребните деца се оферират бебешки гризалки, като някои от тях е добре авансово да бъдат изстудявани, с цел да се понижи чувствителността на венците.

Е, сходни гризалки за никнещи зъбки се оферират и за палетата и откровено ви предлагаме да се възползвате от тях. В последна сметка освен ще си спестите главоболията, свързани с дъвченето на кучето на всевъзможни предмети вкъщи, само че и ще намалите болката на кученцето си, което в действителност би трябвало да е вашия приоритет.

Кучетата могат да гризат всичко заради доста аргументи, само че като оставим настрани никненето на зъбите, те могат да правят това от досада, когато се усещат самотни, когато са уплашени или уплашени. За разлика от котките, за които е известно, че вършат огромна част от белите си, с цел да си отмъстят, при кучетата това е по-скоро неосъзната реакция.

Как да спрем кучето да дъвче? Независимо от възрастта на кучето е значимо да му предоставите подобаващи играчки, които да дъвче, а не просто да му се карате, когато го хванете на мястото на престъплението. Има всевъзможни здравословни заместители на елементарните кокали, които хората в миналото са предложили на четирикраките животинки.

Не се подлъгвайте по детските филмчета, в които на кучето се дава кокал, който то да гризе и след това да крие някъде. За тази цел има измислени безчет кучешки играчки и колкото по-бързо се снабдите с такава, толкоз по-сигурно е, че няма да бъдат нагризани чисто новите ви обувки.

 Куче Снимка: pixabay.com

Някои възпитатели на кучета предлагат дребни кученца или тези мини породи, които са с дребни размери да бъдат затваряни в клетка за да се избегнат опустошенията в дома ви. Това несъмнено е сложна мярка и в случай че нямате задоволително самообладание или време, с цел да се занимавате с възпитанието на кучето си, просто не си взимайте такова. Представете си по какъв начин вие самите бихте се почувствали в случай че ви затворят в клетка.

Наред със закупуването на подобаващи играчки за дъвчене и насърчаването на кучето им да употребява точно тях, е значимо кучето да не остава прекомерно дълго време единствено, както и да му осигурявате задоволително дълги разходки и игри с кучето навън.

Измореното куче, което е изкарало през целия ден на открито със стопанина си, е едно щастливо куче, на което едва ли ще му хрумне да ви ядосва, гризейки всичко вкъщи. То ще ви е признателно и не би ви създавало непотребни грижи!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР