Ако смятате, че най-популярните европейски дестинации са били претъпкани тази

...
Ако смятате, че най-популярните европейски дестинации са били претъпкани тази
Коментари Харесай

Коя ще е най-посещаваната дестинация през 2024 г.?

 facebook sharing button

Ако смятате, че най-популярните европейски дестинации са били препълнени тази година, сте прави.С взрива на туризма през цялата 2023 година броят на посетителите в Европа най-сетне се изравнява с равнищата отпреди пандемията. Измерени в разноски, входящите пътувания ще костват с 19% повече от 2019 година, съгласно неотдавна оповестения отчет WTM Global Travel Report взаимно с Tourism Economics.

Но в една страна се следи замайващ растеж на броя на посетителите и се чака през 2024 година тя да изпревари Франция като втората най-посещавана страна в Европа.Въпреки че общият брой на визитите в Европа е понижен с 3% - от 440 млн. през 2019 година до 428 млн. през 2023 година, в Турция се следи внезапен скок на броя на визитите.

Страната записва 73-процентен растеж на броя на посетителите спрямо 2019 г.По този метод тя изпреварва двата най-големи пазара в Европа - Франция и Испания, които означават растеж от надлежно 33% и 31% по отношение на 2019 г.Хърватия, десетият по величина пазар в района, е различен първенец, като през 2023 година се чака да доближи 51% растеж по отношение на равнищата отпреди пандемията.

Какво се крие зад туристическия взрив в Турция?

Със спада на турската лира почивките в Турция станаха по-достъпни за доста туристи.Крайбрежието на страната с кристална вода и елитни курорти се трансформира в по-бюджетна опция на Италианската ривиера или Лазурния бряг във Франция.

Истанбул притегля гости с оживените си квартали и впечатляващата османска архитектура, а Ефес на западния бряг е антично знамение с колосални монументи, отбелязва Euronews. В сърцето на Турция посетителите могат да се насладят на неземния пейзаж на Кападокия, забележителни хотели и премеждие с балони с парещ въздух. Това е и една от дребното европейски дестинации, в които не са неразрешени полетите от Русия, като през 2023 година се чака общо 7 млн. руснаци да посетят Турция, спрямо към 5 млн. през 2022 година

Коя ще бъде най-посещаваната страна през 2024 година?

Докладът на WTM предвижда, че привлекателността на Турция ще продължи и през 2024 година и ще изпревари Франция като втората най-посещавана страна в Европа. Организацията предвижда продължаващ напредък за Испания, Франция и Турция, като цената им ще се усили надлежно със 74, 80 и 72%.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР