Ако сме разумни, няма да има нужда от затваряне. Нека

...
Ако сме разумни, няма да има нужда от затваряне. Нека
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Вирусът няма да спре да мутира

Ако сме рационални, няма да има потребност от затваряне. Нека да разберем, че не би трябвало да се събираме на огромни групи и да съблюдаваме отдалеченост. Това сподели пред " Нова телевизия " вирусологът проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център за заразни и паразитни заболявания.

" Ваксинирането е значим дирек против пандемията. Важно е оптимално бързо имунизацията да се свърши, само че несъмнено това зависи и от доставките ", сподели още тя.

" Вирусът няма да спре да мутира - високата заболеваемост се дължи на английския вид, който бързо се наложи у нас и в Европа. Този вид демонстрира, че вирусът върви една стъпка пред нас. От нашите старания и бързи реакции може да зависи блокирането му ", разяснява вирусологът.

Ако сме със същия нрав, то ще има четвърта вълна на ковид, разкри проф. Христова.

" Няма да има потребност от ново затваряне, в случай че сме рационални ", безапелационен бе специалистът.

" Ваксинираният човек може да е положителен, само че в общия случай той няма никакви признаци. Между първа и втора игла човек може да се болести и боледува, тъй като няма задоволителен имунитет ", съобщи вирусологът.

" Ако вирусът мутира все по този начин, то ще би трябвало всяка година да се имунизираме ", разяснява проф. Ива Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР