Ако сме от феновете на сладките храни и не издържаме

...
Ако сме от феновете на сладките храни и не издържаме
Коментари Харесай

С какво да заместим вредните сладки храни

Ако сме от почитателите на сладките храни и не устояваме и ден без да си похапнем нещо вкусно, само че не толкоз потребно, евентуално все си обещаваме, че ще вкараме питателните си привички в строй.
И все не ни се получава. Да, тортичките и всички изкушаващи десерти може да са вкусни, само че вършат куп пакости в организма ни.
А за множеството сладки артикули има по-полезна опция, като тя никога не е обвързвана с отнемане от възприятието за наслада.

Мед
С него можем да сменяем захарта, която слагаме в кафето и чая. Именно лъжичките в кофеиновите питиета са огромна част от дневния банкет на захар. А медът освен че е по-полезен, само че даже е и по-сладък.Няма и по какъв начин да ядем прекомерно доста мед. Е, да, може да ни стане прекомерно сладко по някое време, само че най-малко преяждането ще мине без последици.

Сушени плодове
Те са опция на бонбоните. Ако сме тествали всевъзможни типове шоколадови и захарни изкушения, в този момент е ред да пробваме разнообразни плодове и да намерим най-любимите измежду тях.
Освен че съдържат задоволително захар, само че естествена, плодовете имат и добавена стойност.Сушените праскови да вземем за пример укрепват кръвоносните съдове, стафидите подкрепят нервната система, сините сливи се борят с умората, а фурмите ни зареждат с сила.

Натурален шоколад
Той е по-полезната опция на млечния си другар. В него се съдържа повече какао и по-малко захар. Няколко късчета мрачен шоколад усъвършенстват настроението и продуктивността.

Сладко и желе
С тях можем да сменяем кексовете и тортите. Е, да, насладата не е същата, само че най-малко не съдържат мазнини. Желето пък съдържа пектин, който е потребен за кожата, косата и ноктите. Мармаладът и сладкото пък, в случай че са същински, съдържат витамини.

Ядки
Те са една не толкоз сладка, само че несъмнено по-полезна опция на обичаните бисквитки. В ядките се съдържат потребни мазнини, витамини и минерали, които подкрепят вярното действие на мозъка и целия организъм. Освен това, засищат глада.

Сладолед
По-добре е да предпочетем нещо пред някой мъфин да вземем за пример. Причината е, че тялото ни ще изгори повече от признатите калории, с цел да затопли сладоледа и да успее да го преработи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР