Ако си поръчате ризото в хубав ресторант, първото, което ще

...
Ако си поръчате ризото в хубав ресторант, първото, което ще
Коментари Харесай

Причината, заради която ОРИЗЪТ става на каша

Ако си поръчате ризото в прекрасен ресторант, първото, което ще забележите, е че всяко оризче е отделено от останалите, не хрупа и е сготвено напълно добре. У дома доста рядко съумяваме да реализираме сходен резултат, въпреки че влагаме доста усърдие.

Какво ще кажете да ви споделим няколко чудесни съвета, с помощта на които оризът ще се получава съвършено всякога и в никакъв случай няма да е на каша?!

Време е да преминем към тях. В редовете по-долу ще ви разкажем малко повече за това по какъв начин се готви съвършеното ризото и какви са тънкостите, свързани с изработката на това ястия.
Какво да знаем за приготвянето на ориз?
Обикновено оризът се слепва, когато го покрием с вряла вода. Зрънцата са покрити с нишесте и когато всмукват водата, те се сближават от ден на ден и повече.

Ето за какво едно от най-важните неща, с които би трябвало да се съобразите, когато готвите ориз, е измиването на продукта. Задължително би трябвало да го измиете няколко пъти под течаща вода, до момента в който не се убедите, че водата е изцяло бистра. Това е сигурен знак, че не е останало никакво нишесте.
Подправките, които наложително да прибавим към ориза
Оризът е един от тези артикули, които можете да приготвите по най-разнообразни способи. Разбира се, подправките са неизменима част от вс...
Прочети повече
Някои домакини избират да се застраховат и прибавят към ориза няколко капки лимонен сок, защото се счита, че той също предотвратява слепването на зрънцата.

Друго значимо предписание е да не оставяте ориза да поема прекомерно доста вода. Котлоните се изключват, преди зрънцата да бъдат идеално сварени.

Преди да овкусите този артикул, наложително го изплакнете още веднъж с вода. Така оризът няма да се получи като каша.

Следвайте тези препоръки, в случай че желаете да сервирате в чинията си съвършеното ризото.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР