Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото

...
Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото
Коментари Харесай

Ако сега дерогацията падне, цените на горивата ще се вдигнат

Ако в този момент вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото ще се вдигнат. Ще настъпи и недостиг на горивата и това е нещо, което го споделят отчетите на службите. Това съобщи в утринния блок на bTV депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев във връзка срещата в Народното събрание сред ръководещото болшинство по отношение на решението дали дерогацията на съветски нефт да отпадне или да остане.

Сабрутев напомни, че преди да влезе в действие дерогацията, цената на горивото в България беше 3,35 лева за литър, а след дерогацията падна с до 90 ст.

През летния сезон, когато е пикът на потреблението, ние използвахме най-евтиното гориво в цяла Европа – 2,45 лева на литър. Да не приказваме, че с помощта на тази дерогация " Лукойл " стартира да заплаща налози, нещо, което пропускаше да прави в продължение на 12 години, напомни още националният представител от ПП-ДБ.

" От дерогацията печели българският консуматор. Ако цената на дизела е 4 лв. в прилежащите страни, и в този момент в случай че нашата рафинерия излезе от употреба, с цел да се смени веригата на доставки, цената у нас ще скочи повече, в сравнение с е при нашите съседи. Нека Борисов и Делян Добрев да поемат ангажимент, че потребителите няма да заплащат повече за гориво ", прикани Сабрутев.

Трябва да осигурим най-ниска цена на горивата. В момента имаме най-ниска инфлация, тъй като имаме най-ниски цени на горивата. Не разбирам какъв е този опит да се саботира всичко това. Няма логичност да желаеме това нещо да го прецакаме. Мисля си, че Борисов е тежко измамен. Кой се пробва да вдигне цените на горивата? Кои са тези купени политици? Защо 12 години " Лукойл " не плащаше налози, попита в умозаключение депутатът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР