Ако се въведе таван на цените на храни, това ще

...
Ако се въведе таван на цените на храни, това ще
Коментари Харесай

Хампарцумян: Tаван на цените на храните може да доведе до понижаване на качеството

Ако се вкара таван на цените на храни, това ще докара до редица не толкоз благопрятни последствия като да вземем за пример намаление на качеството, цялостно е и с понижаване на грамажа, с цел да се резервира цената. Това сподели в ефира на " Събуди се " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ банкерът Левон Хампарцумян.

В отговор на инфлацията във Франция блокират цените на 5 000 съществени продукта, употребявани в всекидневието. Търговци там сигнализират, че френските консуматори купуват все по-малко артикули от първа нужда, поради високите разноски за живот. Във Франция към този момент се следи нов тип инфлация, която “маскира ” действителното нарастване на цената на даден артикул. 

Никъде няма чист пазар, това което контролира цените са контрола и конкуренцията, нашият пазар е малак, елементарно се картелира, само че не допуска и огромни икономии от мащаба, по тази причина нещата са малко по-скъпи, сподели той.

Големите банки чакат коя ще мигне първа, с цел да вдигне и лихвите по депозитите, парите ще стартират да костват повече, само че и заемите ще нарастнат, сподели Хампарцумян.

Сметките без такси са предопределени за обществено слаби, тази мярка е доброжелателна, само че сложна за осъществяване, разяснява още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР