Ако се върнем назад във времето, през 2013-та в Коалиция

...
Ако се върнем назад във времето, през 2013-та в Коалиция
Коментари Харесай

Иван Таков: Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София

" Ако се върнем обратно във времето, през 2013-та в " Коалиция за България " имаше 16 партии, напомни той. - С съвсем всички от тях организирах диалози - и социалдемократи, и " зелени ", и комунисти. Нашата цел е в София да съберем всички леви партии в обединен общ фронт против дясното. Да създадем това, което десните не могат. Ние желаеме да излезем обединени, тъй като е извънредно време София да има ляво ръководство, софиянци го заслужават ".

 

Лидерът на Българска социалистическа партия - София изясни, че на последното съвещание на Градския съвет единомислещо е било решено в столицата социалистите да се явят на локалните избори с локална коалиция и е получил мандат от членовете да организира диалози с други леви партии, обединения и обединявания за нейното сформиране. Той добави, че на извършените досега районни конференции, без изключение, е призната формулата за явяване на Българска социалистическа партия на локалните избори с локална коалиция.

 

" Много мощно имам вяра, че ще успеем да създадем тази коалиция и с това да стартираме огромното ляво обединяване от София, сподели Иван Таков. - Това е смисълът на всичко за мен - да се съберем зад общите ни полезности, хрумвания и политики, като контрапункт на това, което се случи през последните над 30 години дясно ръководство освен в София. Резултатите към този момент всички ги виждаме и ги усещаме. Те по никакъв начин не са положителни ".

 

Лидерът на столичните социалисти добави, че Ваня Григорова има номинации за кмет на София в съвсем всички към този момент извършени районни конференции. " Съвсем естествено, като ръководител на Градския съвет, и моята кандидатура е издигана, сподели той. - При състояние, че формираме локална коалиция обаче мисля, че Ваня Григорова би била най-подходящият претендент за кмет на София на лявото обединяване ".

 

Иван Таков назова ръководството на ГЕРБ-СДС в столицата през последните 4 години " мандат на пропуснатите благоприятни условия ". " През това време те дефинитивно направиха София столица на шокиращите неравенства, разяснява той. - С лявото обединяване и Ваня Григорова всички дружно можем да защитим интереса на работещия софиянец, да представляваме всички жители, да създадем по този начин, че хората да имат еднакъв достъп до публичните богатства. През последните повече от 30 години едрият бизнес в София непрекъснато си имаше посланичество в лицето на ръководещите десни партии. Време е столицата да има ръководство, което да работи за богатството на хората, а не за облекчаване на ползите на шепа политици и обвързваните с тях компании. Време е да възстановим справедливостта в града ни ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР