Ако се търси искрена подкрепа от страна на БСП и

...
Ако се търси искрена подкрепа от страна на БСП и
Коментари Харесай

`Политологът Теодора Йовчева: Задачата е - как да плуваме в басейн, без да се намокрим

Ако се търси откровена поддръжка от страна на Българска социалистическа партия и останалите обединения в Народното събрание, е по-логично да забележим технократски състав от държавно управление, с цел да се притегли поддръжка на идеологически далечни обединения , разяснява Теодора Йовчева в предаването „ Преди всички “ по отношение на първия мандат и ходовете на ГЕРБ.

Каквото и да се случи, в сегашния парламент ще виждаме плаващи болшинства , счита тя.

Има Такъв Народ са най-ентусиазираните евентуални получатели на третия мандат , посочи още Йовчева. По думите ѝ поради несигурната си политическа орис те биха положили старания.

„ Българският гласоподавател е един от най-склонните да си сменя желанията. Българите доста елементарно си сменят желанията сред партии, сред тотално разнообразни партии . Това значи, че гласуваме на прочувствен принцип. Много е спекулативно да се приказва какви биха били резултатите (при нов избор скоро – бел. ред). Има спад във вота за всички, исторически, той е забележим при Политическа партия и Българска социалистическа партия, по-сериозно. Единствените печеливши ще бъдат „ Възраждане “. „ Възраждане “ обира избор на някогашни гласоподаватели на Политическа партия, на младежи, които живеят в чужбина. Не съм сигурна този таван какъв брой е висок и какъв брой е невисок и дали притегля единствено националистически гласоподаватели. Ние считаме, че притегля единствено проруски гласоподаватели, само че не е тъкмо по този начин. Като цяло редовно недоволните отиват при „ Възраждане “ , сподели още в разбора си политологът.

Новите избори са най-сигурното нещо , което ни се случва през последните 2 години, заключи картината Теодора Йовчева.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР