“Ако се стигне до съд и той реши в полза

...
“Ако се стигне до съд и той реши в полза
Коментари Харесай

“Лев инс” VS. “Mediapool”: Шамари за 1 млн. срещу българската журналистика

“Ако се стигне до съд и той реши в интерес на застрахователната компания, Mediapool ще изчезне ”, съобщи пред “Дарик радио ” основният редактор на изданието Стояна Георгиева. 

 

Малко подтекст

 

Статията на Mediapool със заглавие “България отново е застрашена да бъде изключена от системата " Зелена карта " е оповестена в края на септември предходната година. 

" Има сериозен риск националното ни бюро да бъде изключено от системата " Зелена карта " на идната Генерална асамблея, надлежно от идната година да спре издаването на " Зелена карта " от българските застрахователи ", сигнализира тогава Росица Велкова, която алармира за риск от закъснения при осъществяването на един от уговорките на България по отношение на участието й в чакалнята на Еврозоната. 

Във връзка с тези изказвания от медията се свързват с изпълнителния шеф на “Лев инс ” Павел Димитров, който декларира: 

 

" На по този начин показаната от Вас информация в публикацията и заложените тенденциозни въпроси ще Ви бъде даден отговор в съда ".

 

Адв. Александър Кашъмов, който ще пази Mediapool в съда, показва, представен от OFFNews, че искът е най-големият в историята ни от позиция на претендираното обезщетение от 1 млн. лв.. Кашъмов прибавя, че това е следващ случай за така наречен SLAPP дело у нас - каузи за заплашване на медии, които да не си разрешават да осведомят по съществени тематики.

 

След новината за заведения от “Лев инс ” иск против Mediapool, в обществените мрежи завяла вълна от съпричастност. Много медии застанаха в поддръжка на редакцията на Mediapool. 

По думите на основния редактор с този иск са били надхвърлени всевъзможни мислими граници на каквото и да е възпитание. Главният редактор на Mediapool е на мнение, че задачата е по този метод да бъде смазана цялата публицистика, а не съответна медия
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР