Ако се съберат доказателства за това, че високопоставени длъжностни лица,

...
Ако се съберат доказателства за това, че високопоставени длъжностни лица,
Коментари Харесай

Бойко Борисов Не Вярва На Ушите Си! Прокуратурата Погна Министри!

Ако се съберат доказателства за това, че високопоставени длъжностни лица, в това число министри или зам.-министри, които са дали позволение за практикуване на медицински действия в нарушаване на закона, ще бъдат упрекнати по заведените каузи от Софийска градска прокуратура “, посочи тя.

По думите на Арнаудова под прицела на прокуратурата са дейностите на лица, вследствие на които УМБАЛ-Бургас, както и още няколко лечебни заведения на територията на страната, са доведени до извънредно тежко финансово положение. Както към този момент оповестиха от държавното обвиняване става въпрос за занемареност, като едно от здравните заведения е " Пирогов ".

„ Главният прокурор е разпоредил следствието да се управлява от Софийска градска прокуратура. Събират се и към този миг доказателства и за болничното заведение в Бургас, и за останалите лечебни заведения. Очакваме до края на този месец Министерството на здравеопазването да ни изпрати спомагателни материали за всички останали болнични заведения в страната. Разпитват се очевидци, ще бъдат назначени и експертизи ", добави Арнаудова, представена от " Фокус ".

Тя напомни, че началото на инкриминирания интервал е от декември 2010 година. По думите й първите индикации за органите на реда за осъществявани закононарушения в лечебните заведения са митингите във врачанската болница. След това Сотир Цацаров се е самосезирал.

„ Много бързо се откри, че в болничното заведение действително работи неразрешеният от 2010 година модел на болница в болничното заведение “, добави говорителката му.

По думите й основният прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция на всички такива подписани контракти, които са над 326 контракта в страната. Била е предоставена е и инспекция на Министерство на здравеопазването.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР