Ако се опитвате да направите мускули, вероятно сте попаднали на

...
Ако се опитвате да направите мускули, вероятно сте попаднали на
Коментари Харесай

Няколко бири след тренировка са окей

Ако се пробвате да извършите мускули, евентуално сте попаднали на голям брой видеоклипове онлайн от инфлуенсъри и по този начин наречени специалисти, които дават препоръки какво би трябвало да се прави и какво не, с цел да напълните бицарките. Един известен съвет е да се заобикаля изцяло алкохола. И макар че това може да звучи малко извънредно, проучванията демонстрират, че има известна истина.

Например, едно изследване преглежда по какъв начин 8 физически дейни млади мъже се повлияват от тежък банкет на алкохол (еквивалента на към 7 бири за интервал от 3 часа) след подготовка. Установява се е, че те имат понижен синтез на протеини – метаболитният развой, който оказва помощ на тялото да построява мускули – спрямо равностоен интервал, в който обаче не се употребява алкохол.

Но до момента в който това допуска, че несъразмерното пиянство може да попречи на покачването на мускулната маса, то може да не пречи да се натрупат мускули като цяло. И сега липсват доказателства за въздействието на по-умерен банкет (една до две бири) върху покачването на маса.

Има обаче сходни проучвания, които преглеждат резултатите на алкохола върху други органи на тялото. Например, едно проучване преглежда черния дроб и демонстрира, че пиенето на еквивалента на 2 бири не въздейства негативно върху равнищата на синтез на протеини в този орган – само че пиенето на еквивалента на 5 бири към този момент въздейства.

По сходен метод проучвания при гризачи също демонстрират, че умереният дневен банкет на алкохол в продължение на две седмици не нарушава мускулния напредък в отговор на претоварване.

Това значи, че е малко евентуално една или две бири и при нас да попречат на процеса на трупане мускули. Изследването също по този начин допуска, че има предел на приема, който – откакто се надвиши – ще повлияе отрицателно на растежа на мускулите след извършения.

Понастоящем обаче нямаме съответни доказателства за този резултат при хора заради етичните проблеми с това да се карат доброволците да употребяват неведнъж огромни количества пиянство. Ето за какво по-голямата част от опитите при сходни проучвания се правят върху животни, които дават моделна система, непосредствен до нашия.

Точните механизми, посредством които алкохолът въздейства върху градежа на мускулите, следва да бъдат изцяло открити. Но някои проучвания демонстрират, че тежката консумация понижава молекулярните сигнали, които задействат това създаване.

По-конкретно, при хора, които са консумирали алкохол след подготовка, протеинът, за който е известно, че оказва помощ за регулирането на процеса на създаване на мускулите – наименуван mTOR – не се усилва в същата степен, както при тези, които не са пили.

Ефектът на алкохола върху телесните хормони – по-специално тестостерона, които също играе роля в мускулния напредък – също може да даде отражение.

Изследванията демонстрират, че умерените дози алкохол – еквивалентни на към две бири – могат в действителност да покачат равнищата на тестостерон. Недостатъкът обаче е, че това нарастване не трае доста дълго, заради което е малко евентуално да способства доста за увеличение на мускулите.

Изследванията също по този начин демонстрират, че високите равнища на банкет на алкохол могат да понижат равнищата на тестостерон. Това значи, че и в това отношение има предел, след който се утежняват изгодите от упражненията.

Изследванията демонстрират също, че можем да противодействаме до известна степен на резултата на алкохола върху растежа, като вземем сред 20g-25g протеин след подготовка (еквивалент на почти три огромни яйца).

 Hopfendolde-mit-hopfengarten

Пиенето на алкохол може да има доста други резултати върху тялото, като да вземем за пример (нездравословно) увеличение на тежестта.

Средният човек с тегло към 70 кг може да изгори някъде сред 108-216 калории за 30 минути повдигане на тежести – според от интензивността на упражненията. Халба бира, въпреки това, съдържа към 200 калории. Така че е малко евентуално напитка след подготовка да докара до прекалено наддаване. Но постоянното използуване на огромни количества може да усили риска от напълняване.

Ако сте човек, който обича да вкара няколко бири през седмицата, наподобява, че една или две след трениране надали ще попречат на покачването на мускулна маса – само че препиването ще.

Необходими са доста повече проучвания, с цел да се разбере по-добре въздействието на другите количества алкохол върху мускулния напредък в отговор на извършения, изключително измежду дами и възрастни хора. Така че към този момент продължаваме да повтаряме досадната мантра: всичко в умерени количества.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР