Ако се научиш да разпознаваш тайния език на манипулаторите, за

...
Ако се научиш да разпознаваш тайния език на манипулаторите, за
Коментари Харесай

Тайният език на манипулаторите: Какво казват социопатите, психопатите и нарцисистите, за да те вкарат в капана

Ако се научиш да разпознаваш тайния език на манипулаторите, за тях става доста по-трудно да се възползват от теб.

Ако в миналото си се сблъсквал със социопат, умопобъркан, нарцисист или различен девиантен вид, евентуално се чудиш по какъв начин е допустимо да се оставиш да те заловен, изиграят, употребяват или излъгват.

Психопати и социопати употребяват най-разнообразни техники и самобитен „ скришен език “, с цел да манипулират своите жертви. Те се стремят да объркат, разочароват и дезориентират жертвите си, тъй че да придобият мощ над тях.

Те са специалисти в операцията и имат набор от трикове, които са предопределени да им донесат превъзходство над техните жертви.

Ето някои от нещата, които те споделят:

СОЦИОПАТИ

„ Реагираш прекалено “

Това е най-честият отговор, който манипулаторът дава, тъй че да върне фокуса назад върху жертвата и да отклони вниманието от проблематичната обстановка и от себе си. Психопат или социопат ще употребява тази фраза постоянно, тъй като кара жертвата да мисли, че няма защо да се тревожи, до момента в който в действителност противоположното е истина.

„ Само се майтапих “

Това е изключително гадно, тъй като незабавно разпуска възприятията на другия. Те се смятат за невалидни, диалогът е затворен, а ти оставаш с чувството, че си като деликатна снежинка. Ако това се трансформира в постоянно държание, би трябвало да се тревожиш, че идната стъпка може да включва експанзия против теб.

„ Не ставай смешен/смешна “

Това още веднъж е тактичност за разформироване, която цели да неглижира възприятията на другия и да покаже, че нейните или неговите мисли и усеща не се броят във връзката. Нормалното партньорство включва две равнопоставени страни, които споделят добре и взимат поради възприятията на другата страна, без значение дали са смешни, наивни и така нататък Ако някой ти повтаря, че си комичен или смешна от самото начало, може би е време да си тръгваш.

ПСИХОПАТИ

„ Прекалено доста мислиш “

Психопатите нормално вършат разнообразни неща в устрема си да те накарат да мислиш, че полудяваш. Така че, когато започнеш да задаваш въпроси, типичната им реакция е проява на досада. Това е техният метод да те изключат. Те те карат да се съмняваш в личния си здрав разсъдък с разнообразни дейности, само че сега, в който започнеш да търсиш отговори, те те изключват.

„ Много ненавиждам драмите “

Това е безусловно скъпо, тъй като психопатите обичат да основават драми – те в действителност за това живеят. Те са серийни лъжци, манипулатори и мошеници, също така постоянно са жертвата в техните многочислени драми.

„ Ти не ме разбираш вярно “

Психопатите целеустремено ще споделят неща, за които знаят, че не са правилни, само че когато реагираш, ще ти кажат, че не са казвали такова нещо. Това е познато като „ резултата на газовата лампа “ и има за цел да те накара да се съмняваш в здравия си разсъдък. Психопатът ще продължава да го прави, до момента в който решиш, че полудяваш, което естествено е и тяхното желание.

НАРЦИСИСТИ

„ Никога до момента не съм се чувствал по този метод “

Нарцисистите постоянно карат своята жертва да мисли, че се намира в някаква невероятна връзка, тъй че споделят неща от рода на „ ти си прелестна “, „ в никакъв случай до момента не съм обичал някого по този начин “, само че това са единствено неистини. Нарцисистът желае жертвата му да повярва, че това е екстра – специфична връзка, само че единствено тъй като изисква безусловно внимание и отдаване от другия човек в бъдеще.

„ Ставаш параноична/параноичен “

Нарцисистите постоянно споделят неща, които са отражение на личната им неустановеност и вътрешни паники, тъй че като кажат нещо от сорта на „ ставаш параноична “ или „ ти искаш надзор непременно “, това което в действителност споделят е, че таман те са такива.

„ Не съм имал подобен проблем с някой различен “

За да маскират своята неустановеност, нарцисистите постоянно обръщат нещата по този начин, че да изкарат, че казусът е в техния сътрудник, а не в тях. Целта е да бъде отслабено възприятието на самонадеяност на другия, до момента в който не падне напълно в ръцете на нарцисиста.

Добрата вест е, че без значение дали си имаме работа с умопобъркан, социопат или нарцисист, ние всички притежаваме лични защитни механизми, които са нашата вътрешен глас и нашето чувство за положително. Ако нещо постянно не е както чувстваш, че би трябвало да бъде, довери се на личната си преценка, не на това, което някой различен непрекъснато ти повтаря.

Ако сте попадали в такава обстановка, спеделете опита си – това може да помогне на някого.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР