Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и

...
Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и
Коментари Харесай

Могерини: При по-ранна намеса във Венецуела, щяхме да спасим животи и да спестим пари

Ако се бяхме намесили по-рано, щяхме да спасим животи и да спестим пари.

Това съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини във връзка събитията във Венецуела. Тя направи този коментар в края на двудневна интернационална конференция в Брюксел, отдадена на венецуелската рецесия.

Могерини означи, че въпреки срещата да не е имала за цел събирането на средства, през днешния ден са били обезпечени 120 милиона евро в поддръжка на венецуелските бежанци. Средствата ще постъпят от 120-те делегации от Европейски Съюз и Латинска Америка, взели участие в днешната среща. Могерини добави, че в последните дни Европейски Съюз е отделил 30 милиона евро за същата цел и по този начин общата европейска помощ до момента доближава 320 милиона евро. Готови сме да дадем още, уточни Могерини.

По нейните думи същинското решение във Венецуела ще бъде реализирано, когато в страната се възцарят мир и народна власт. Според Могерини интернационалната общественост има дълг да помогне на хората от Венецуела. Кризата във Венецуела би трябвало още веднъж да оглави интернационалния дневен ред, съобщи тя.

Генералният шеф на Агенцията на Организация на обединените нации за миграцията Антонио Виторино разяснява, че интернационалната общественост има политическо и морално обвързване да помогне на венецуелците. Искахме да притеглим вниманието на света към страданието на 2,5 милиона венецуелски бежанци, разясни той. Виторино прикани прилежащите на Венецуела страни да издават на бежанците краткотрайни документи с локално приложение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР