Ако санкциите на САЩ срещу Русия ударят китайски активи, Пекин

...
Ако санкциите на САЩ срещу Русия ударят китайски активи, Пекин
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ за санкциите срещу Русия


Ако глобите на Съединени американски щати против Русия ударят китайски активи, Пекин " твърдо ще отвърне на удара ". Това съобщи представителят на китайското външно министерство Джао Лицзян.

При уреждането на връзките си с Русия американската страна не би трябвало да постанова по този начин наречените наказания и пълномощия с дълга ръка против китайски предприятия и физически лица, предизвести той, добавяйки, че накацателните мерки не би трябвало да засягат " законните права и ползи на Китай ".

Вчера Китай упрекна НАТО, че подклажда спора сред Русия и Украйна до " точка на изкривяване ".

Джао съобщи, че Китай продължава да се опълчва " твърдо " на " едностранните наказания ", защото сходни ограничения няма да донесат мир и сигурност, предизвести той на брифинг.

Според него сходни дейности само ще доведат до съществени проблеми за стопанската система и качеството на живот в съответните страни.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи ембарго на вноса на нефт, полутечен природен газ и въглища от Русия.

По данни на световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai Русия към този момент е най-санкционираната страна в света поради войната с Украйна.

Преди дни австралийският министър председател Скот Морисън прикани Китай да спре съветската експанзия в Украйна. Според него Пекин трябвало да работи според своите заявления за поощряване на международния мир и да се причисли към напъните за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна.

Ден по-рано висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел също настоя Китай да посредничи във войната на Русия против Украйна.

Пекин отхвърли да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Китай е значим клиент на съветски нефт и газ и е единственото огромно държавно управление в света, което отхвърли да разкритикува нападението на Русия против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР