Ако са се приютили някъде, има шанс да бъдат намерени

...
Ако са се приютили някъде, има шанс да бъдат намерени
Коментари Харесай

ПСС: Има шанс да бъдат намерени изчезналите край вр. Ботев

Ако са се приютили някъде, има късмет да бъдат открити изчезналите край връх Ботев, сподели дежурният планински избавител Тервел Тотев. Лошите метеорологични условия и високата лавинна заплаха затрудняват акцията.

 Спасители и доброволци търсят изчезналите край връх Ботев Спасители и доброволци търсят изчезналите край връх Ботев
Баща и наследник изчезнаха под връх Ботев. Въпреки ураганния вятър и преспите през целия ден през вчерашния ден планински спасители от Карлово и Калофер ги издирваха, само че безусп...
Тервел Тотев - дежурен планински избавител: В момента времето е малко по-добро от през вчерашния ден. Прогнозата е все пак да има мощен вятър.
Спасителят изясни, че се знае мястото, на което е засечен последният сигнал от изчезналите, само че той е с радиус от 3 км окръжност, което ги затруднява.
Тервел Тотев - дежурен планински избавител: Това, което ни насочва най-вече, е мястото, на което са се разделили двете групи туристи. Ето този терен тук при мъгла и много сняг е много подвеждащ и биха могли да се дезориентират и изгубят, защото тук е по- косо, по-трудно се наблюдават пътеките и няма маркировка. В което и дере да влязат ще им е доста мъчно, единственият им късмет е да се движат в билните елементи. За неопитни хора пътеката, по която са тръгнали е доста сложна. Подценили са обстановката и времето.
Той сподели, че към този момент има 6 индивида на терен, ще се съберат още хора, които пътуват от София и от Пирдоп. В избавителната акция ще има и три кучета.
Тервел Тотев - дежурен планински избавител: Шанс постоянно има, имали сме какви ли не случаи, тъй че не би трябвало да се губи вяра. Ако някъде са влезнали, защото те са били доста изморени, не са спали повече от 24 часа, в случай че в действителност са се приютили някъде има късмет те в действителност да са добре.
Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР