Ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще

...
Ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако Радев спечели, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП

Ако Румен Радев завоюва президентските избори, идната партия, която ще се разцепи, е Българска социалистическа партия. Колкото по-фрагментиран стане политическият живот, толкоз по-силен става президентът. Това съобщи в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Според него с " Продължаваме Промяната " президентът сега разцепва пространството на партиите на митинга.

" Предполагаме, че който и да издигнем за претендент за президент, той няма да бъде внезапно определен за президент, ще има избрани компликации ", разяснява Биков. Той не счита, че Румен Радев ще бъде определен от първи тур. И даде за образец Георги Първанов, който не беше определен на времето от първия тур, макар че по думите на Биков е имал повече известност от Радев.

Съвсем скоро следва от ГЕРБ-СДС да разгласят съответно име. Техният претендент съгласно Биков би трябвало да бъде посредник на политическия развой, човек, който се пробва да консолидира политическата система. Не е наложително да бъде член на ГЕРБ и не по това са били техните критерии при избора, би трябвало да е диалогичен човек, да укрепнява политическата система, а не да я разпада.

" Румен Радев преди пет години губеше от който и да е претендент на ГЕРБ, по този начин споделяха социолозите, по-късно завоюва. В тези неща няма предупреден победител ", счита депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите му има обединения, които още не могат да схванат, че " ги пържат " сега - като да вземем за пример " Демократична България ".

" Румен Радев им показва техен двойник сега с " Продължаваме Промяната ". Гласовете за " Продължаваме Промяната " ще бъдат напълно от пространството на партиите на митинга. Те това не могат да го схванат ", разяснява Биков.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР