Ако редовно се събуждате с кафе, то със сигурност си

...
Ако редовно се събуждате с кафе, то със сигурност си
Коментари Харесай

Най-често допусканите грешки при приготвянето на кафе

Ако постоянно се събуждате с кафе, то сигурно си вършиме най-малко една чаша и вкъщи. Какви са постоянно срещаните неточности при приготвянето му?
Грешка 1: Не съхранявайте кафе в хладилника или фризера! То може да всмуква влагата и миризмите от това пространство, което ще се отрази отрицателно на усета на вашето кафе. Вместо това съхранявайте кафето на хладно и изсъхнало място в херметически затворен съд.
 Вижте какво кафе би трябвало да пиете съгласно зодията си Вижте какво кафе би трябвало да пиете съгласно зодията си
Ако сте фен на кафето или просто желаете да научите какво кафе харесва избран човек, астролозите дават отговор на този въпрос. Е...
Грешка 2: Не правете  водата прекомерно вряла или незадоволително топла! Понякога кафето ви има чудноват усет единствено тъй като е приготвено с вода, която е прекомерно гореща или незадоволително гореща. Идеалната температура е сред 90 и 96 градуса. За страдание, доста домашни кафеварки просто не са задоволително мощни, с цел да загреят водата до подобаващата температура за подготвяне на качествена напитка, тъй че си коства да инвестирате във висококачествена машина, в случай че това е пожеланият от вас способ.
Грешка 3: Не използвайте мелница за подправки! Ако мелите зърната си вкъщи, използвайте кафемелачка. Мелничките за подправки ще нарязват зърната ви неравномерно, което води до неприятно добиване и ще скапе усета на вашето кафе. Кафемелачката мели вашите зърна отмерено, заравномерно добиване и по-добро качество на напитката.
Грешка 4: Не използвайте мръсна мелница! Остатъците от кафе и масла могат да се натрупат във вашата мелница и да повлияят на усета на пресните ви зърна, тъй че е значимо тя да е чиста. Можете да употребявате търговски артикул или да смилате лъжичка недопечен бял ориз, с цел да почистите остарялата основа и да абсорбирате маслата.
Грешка 5: Не използвайте неверно смляно за вашия способ на варене кафе! Използването на неверен размер на мелене за вашата кафеварка може да докара до едва или горчиво кафе, по тази причина се уверете, че знаете и употребявате вярното мелене за вашия способ. Кафето с едро смилане (френска преса) би трябвало да прилича текстура на морска сол, кафето със приблизително смилане (за машина с филтър) би трябвало да е сходно на кристална захар, а тънко смляното кафе (домашно еспресо) би трябвало да прилича пудра захар.
 Ето какъв брой кафе би трябвало да пиете съгласно тежестта си Ето какъв брой кафе би трябвало да пиете съгласно тежестта си
Няма строги ограничавания за количеството кафе, което да пием дневно, само че тази напитка би трябвало да се употребява с нараснало внимание, съобщи в...
Грешка 6: Не използвайте мръсна машина! Минерали и котлен камък могат да се натрупат във вашата машина, което ще повлияе отрицателно на усета на вашето кафе, тъй че не забравяйте да я поддържате чиста. Можете да употребявате търговски почистващ артикул или да пуснете цикъл от 50/50 бял оцет и водна примес през вашата машина, с цел да я почистите. Просто не забравяйте да прокарате цикъл с елементарна вода през машината по-късно, преди да започнете да варите кафе още веднъж.
Грешка 7: Не използвайте вода с неприятен усет, нефилтрирана или дестилирана! Що се отнася до усета на кафето, водата, която употребявате, играе голяма роля. Препоръчваме варене с филтрирана чешмяна или бутилирана вода.
Грешка 8: Не използвайте несигурно количество кафе!  Използването на прекалено много или прекомерно малко кафе може фрапантно да повлияе на усета на напитката ви, тъй че е значимо вярно да измерите кафето. Препоръчваме съответствие вода / кафе 17: 1, само че можете също да претеглите кафето си съгласно спецификациите на метода за варене.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР