Ако раят съществува, то там със сигурност поднасят по 3

...
Ако раят съществува, то там със сигурност поднасят по 3
Коментари Харесай

Пандишпаново руло с ягоди

Ако раят съществува, то там сигурно сервират по 3 пъти дневно от това руло.

Необходими Продукти

Пандишпанов блат


● яйца - 4 бр. L
● захар - 100 г +20 г за поръсване
● брашно - 100 г
● ванилия - 0.2 г

За заряд


● ягоди - 350 г
● захар - 120 г

Начин на подготвяне

За пълнежа от ягодово сладко, измийте ягодите и ги нарежете на колелца. Сипете към тях захарта и една- две лъжици вода. Поставете на огъня и варете сладкото до втвърдяване. Оставете да изстива и се заемете със блата за рулото.

Чукнете яйцата в железна купа и сипете към тях захарта и ванилията. Поставете купата върху подобаваща тенджерка с вода и сложете на котлона. Разбивайте на водна баня при слаба температура в продължение на 4 минути (температурата не би трябвало да надвишава 40 градуса).

Дръпнете купата от водната баня и продължете да разбивате за още 6 минути без топлота. Трябва да се получи гъста пухкава примес.

Пресейте към нея брашното на части като разбърквате гладко с шпатула до цялостното му асимилиране.

Сипете пандишпановата примес в огромна тава с размери 30/40 см. авансово застлана с хартия за печене. Заравнете добре на тъничък слой и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете в продължение на 10 минути.

Разпънете чиста кухненска забрадка върху плота и я поръсете с към 20 грама кристална захар.

Извадете пандишпановия блат от фурната и го обърнете върху захарта. Отлепете хартията деликатно и навийте на руло откъм по- късата част. Оставете да престои по този начин за най-малко 15 минути.

След като сладкото руло изстине, отвийте го и намажете щедро с домашното ягодово сладко. Ако желаете пълнежа да стане по- апетитен, може да намажете преди този момент със сладкарски крем, бита сметана, маскарпоне или каквото имате на разположение. Само със сладко отново е хубаво.

След като намажете отмерено, още веднъж навийте пандишпановото руло. Поднесете с нарязани на фино пресни ягоди и сметана (по желание).

Да ви е сладко с пандишпаново руло с ягоди!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР