Ако работите за бебе и видите 2 чертички на теста,

...
Ако работите за бебе и видите 2 чертички на теста,
Коментари Харесай

5 раннни признака на спонтанния аборт, за които трябва да внимавате

Ако работите за бебе и видите 2 чертички на теста, това е много трогателен миг. Но до момента в който се наслаждавате на първите седмици от бременността (освен пристъпите на гадене и крайното изтощение), може да имате и един боязън: " Ами в случай че направя импровизиран аборт? "

Излишно е да се каже, че има доста паники, свързани със спонтанните аборти: В едно проучване през 2015 година, в което са изследвани мъжете и дамите в 49 страни, откривателите оповестяват, че 41% от дамите, които са създали импровизиран аборт, са почувствали, че са създали нещо неправилно, 47% % се чувствали сами, а 28% се срамували. Много от респондентите също по този начин неправилно имат вяра, че повдигането на тежки предмети, приемането на противозачатъчни хапчета или продължителният стрес може да са предизвикали спонтанните им аборти.

Но ранната загуба на плода(преди 13-та седмица) или импровизиран аборт се случва при към 10% от откритите бременности, съгласно Американския лицей по акушерство и гинекология (ACOG). И в половината от случаите, това се дължи на хромозомни аномалии, които не могат да бъдат предотвратени - въпреки че това не прави по-малко прочувствено прекарването.

В множеството случаи спонтанният аборт е изолирано събитие - двойките постоянно не престават напред и имат сполучлива бременност и бебетата. Все отново, в случай че сте претърпели това нещо, всяко угнетяване, кървене или конвулсии може да ви накара да се страхувате, че изпитвате признаци на ранен аборт. Ако се притеснявате, сигурно се обърнете към Вашия доктор, който може да ви каже дали би трябвало да бъдете изследвани.

1. Кървене

След като сте бременна, не очаквате още веднъж да започнете да кървите. Но поемете надълбоко въздух: може да е изцяло обикновено. Имплантационното кървене може да бъде начален симптом, че сте бременна. Тъй като оплоденото яйце набъбва и се вгради в матката, може да забележите някакво зацапване. Можете също по този начин да имате кървене зад разрастващата се плацента.Кървенето, което съставлява червен байрак, е яркочервено, като менструация, съпроводено с маточни конвулсии. Също по този начин може да съдържа тъкан или съсиреци.

2. Болка и крампи

Когато става дума за конвулсии, менструалните крампи могат да бъдат изцяло естествени, защото матката ви стартира да се уголемява. Но спазмите могат да бъдат симптом за спонтанни аборти. Кръвта е от матката, която се пробва да " изгони " бременността. Ако забележите болежка - изключително съпроводена с кървене - консултирайте се с Вашия доктор.

3. Болка в гърба

Точно като конвулсии, може да почувствате и по-ниски болки в гърба, които могат да варират от лек до тежък дискомфорт. Въпреки това, това още веднъж може да е обикновено при здрава бременност. Най-добрият съвет е: Винаги говорете с лекаря си, в случай че сте загрижени за признаците си - те са там, с цел да ви оказват помощ по всевъзможен метод.

4. Никакви признаци

Едно от най-страшните неща за от скоро бременна майка е терзанието, че ще има импровизиран аборт и няма визия. Това е нещо, наречено " нежизнеспособна бременност " (Може да чуете и дамите да го нарекат пропуснат импровизиран аборт). Може да продължи няколко дни, до момента в който тялото изхвърли ембриона естествено, или вашият медицински експерт се намеси хирургически, с цел да отстрани плода. Може да забележите, че признаците, които сте почувствали преди (гадене, например), са изчезнали, макар че те може да не изчезнат, до момента в който хормоните не намалеят.

5. Закъсняла менструация

Винаги менструацията ви е на време. Вашият цикъл е като часовник. Но в случай че вашата менструация дойде след няколко дни (и сте имали беззащитен секс), може да сте имали химическа бременност, което значи, че яйцеклетките и сперматозоидите се срещат, вграждат и тялото ви създава хормона HCG, само че нещата не съумяват се развиват в допълнение. Химичната бременност може да съставлява 50 до 75 % от всички спонтанни аборти, споделя Американската асоциация по бременност. Може би нямате визия, че сте бременна.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР