Ако Путин иска да ме убие, той така или иначе

...
Ако Путин иска да ме убие, той така или иначе
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Ако Путин иска да ме убие, той така или иначе ще го направи

" Ако Путин желае да ме убие, той по този начин или другояче ще го направи ". Така в. " Файненшъл Таймс " разказва нормалния отговор, който председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дава на тези от събеседниците си, които се тормозят за нейната сигурност при визитите ѝ в Украйна.
 
Вестникът отбелязва, че при визитата на Фон дер Лайен и 15 еврокомисари в Украйна са били подхванати невиждани ограничения за сигурност. Те са пътували в строго охраняван трен от Полша за Киев, а в украинската столица са били взети спомагателни защитни ограничения, с цел да се обезпечи безвредното осъществяване на срещите им с украински представители, както и на днешната среща на върха ЕС-Украйна.
 
Вестник " Вашингтон пост " цитира думите на Фон дер Лайен, която написа в Туитър, че " Европейски Съюз стои зад Украйна по-твърдо от всеки път ". Американският вестник цитира посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел, който даде обещание през вчерашния ден, че блокът ще удвои броя на украинските бойци, които образова от 15 000 на 30 000, и ще отпусне на Украйна в допълнение 27 млн. $ за разминиране.
 
 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Изданието показва още, че Киев има огромни очаквания по отношение на срещата на върха ЕС-Украйна, само че че представителите на блока е малко евентуално да обещаят нещо съответно, защото пълноправното участие в съюза на Украйна евентуално ще отнеме години, в случай че не и десетилетия.
 
Вестникът отбелязва обещанието на Фон дер Лайен да бъде основан специфичен център в Хага за гонене на военни закононарушения, осъществени в Украйна. Центърът ще координира събирането на доказателства за военни закононарушения посредством взаимни проверяващи екипи, подпомагани от Агенцията за съдействие в престъпните следствия на Европейски Съюз.
 
 Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз е основна тематика на визитата на Урсула фон дер Лайен в Киев, написа в заглавие френският в. " Монд ". Френското издание привежда думите на председателката на Европейска комисия след срещата ѝ с украинския президент Володимир Зеленски: " Бъдещето на нашия континент се написа тук, в Украйна ", и отбелязва, че това е четвъртото ѝ посещаване в Киев от началото на войната.
 
Украински бойци ще стартират да се образоват за потреблението на танкове " Леопард 2 " от идната седмица, написа още в заглавие в. " Файненшъл таймс ". Изданието отбелязва, че шестседмичната стратегия за образование е част от уговорката на европейските страни, за бърза доставка на западни танкове на Киев, написа Българска телеграфна агенция.
 
Британският вестник показва, че съдружниците на Украйна се стремят да доставят танковете преди началото на предстоящата нова съветска атака напролет. Изданието отбелязва, че решението на Берлин за изпращане на немски танкове " Леопард 2 " на Украйна е повратен миг за западната помощ за Киев. 
 
Изданието разяснява изявлението на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, който сподели през вчерашния ден преди среща с украински чиновници в областта на защитата, че екипажите за бойните танкове ще бъдат обучавани в границите на задача на Европейския съюз. Борел сподели още, че западните бойни танкове ще допринесат за " значимо подсилване на военния потенциал на Украйна ".
 
Източник от сферата на сигурността е споделил пред вестника, че стотици украински бойци към този момент са пристигнали в бази в Германия и Полша за образование за потребление на немските танкове. По думите му, всичко се " прави оптимално бързо, тъй като украинците осъзнават сериозния темперамент на ситуацията ".
 
 
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР