Ако прогресът на Киев продължи, силите на Путин ще бъдат

...
Ако прогресът на Киев продължи, силите на Путин ще бъдат
Коментари Харесай

The Times посочи кога приключва войната в Украйна, скоро е

Ако напредъкът на Киев продължи, силите на Путин ще бъдат изтласкани от Донбас и назад в Русия преди края на 2022 г. 

Успехът на украинските въоръжени сили в пробива на съветските фронтове разсъни вяра измежду западните държавни управления и военни специалисти, че войната може да завърши до Коледа. Ако напредъкът на Киев продължи, силите на Путин ще бъдат изтласкани от Донбас и назад в Русия преди края на 2022 г. Това оповестява The Times, базирайки се на почитан източник в английското държавно управление.

Според специалисти по-трудно ще бъде връщането на Крим, анексиран от Руската федерация през 2014 година Украинските загуби евентуално ще бъдат големи и някои в армията на страната избират по-бавен, по-тактически метод. Но зимна пауза в борбите най-вероятно не се чака.

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна

Продължава контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна в Херсонска и Харковска области.

На 6 октомври беше обявено, че от началото на този месец са освободени 29 обитаеми места на юг.

В посока Харков украинските войски напреднаха на 55 км в дълбочината на защитата на нашествениците. Също по този начин бяха освободени 93 обитаеми места и бяха взети под надзор повече от 2400 квадратни километра от Слобожанщина.

Междувременно не престават опитите за съветска атака в Донецко направление.

От 1 октомври в Херсонска област са освободени и нормализирани над 500 квадратни километра територия и десетки обитаеми места, показва " Униан ".

Експерти от Американския институт за военни проучвания оповестяват, че въоръжените сили на Украйна означават забележителен прогрес в региона на Херсон.

Според английското разузнаване украинските бранители са изтласкали фронтовата линия до 20 километра напред, като напредват основно на източния бряг на река Ингулец и на западния бряг на река Днепър.

Пентагонът акцентира, че Украйна е в положение да реализира редица основни военни цели и да укрепи позициите си в битката против съветските окупатори в навечерието на зимата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР