Ако Продължаваме промяната получи възможност да състави правителство след изборите

...
Ако Продължаваме промяната получи възможност да състави правителство след изборите
Коментари Харесай

Петков и Василев: Един от нас двамата ще е премиер след вота -

Ако " Продължаваме промяната " получи опция да сформира държавно управление след изборите на 2 октомври, за министър председател ще бъде повдигнат или Асен Василев, или Кирил Петков.

Това оповестиха двамата в взаимно изявление пред Българска национална телевизия. " Заедно ще решим след изборите. Един от двамата ще е ", каза Кирил Петков.

Спомняте ли си предишния път какво споделяха социолозите? Че ние сме 16%. А ние бяхме 25%. Така че като ви дадат социолозите данни за " Продължаваме промяната ", прибавете 10% и почти ще уцелите резултата, заяви Асен Василев.

Два дни

Петков и Василев настояват, че два дни не са достигнали на държавното управление им, с цел да завърши договорката за доставката на седем танкера с полутечен природен газ и обезпечаването на слотове за разтоварването им.

Кирил Петков съобщи, че през вчерашния ден е приказвал с министъра на енергетиката на Гърция, който му е споделил, че откакто държавното управление на " Продължаваме промяната " си е тръгнало, не е имало възторг за взимане на
слотове на гръцките пристанища.

Ако се стигне до трибунал, „ Газпром “ ще би трябвало да заплаща неустойки на България. Всеки ден си изпращаме поръчката към „ Газпром “, на идващия ден получаваме нула. Ние си желаеме газа и не го получаваме. Правим заплащането към „ Газпромбанк “ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава поръчките, това към този момент ни слага нас в несъблюдение на контракта, само че до момента в който ние бяхме на власт, всеки ден си подавахме поръчките, с цел да сме изцяло в осъществяване на контракта, сподели Асен Василев.

" Слави Трифонов унищожи няколко държавни управления "

" Даже Тодор Живков не си е разрешавал да концентрира толкоз доста власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република “. Така Асен Василев разяснява предлагането на водача на, на който хората да изразят мнение дали България да стане президентска република.

Бившият вицепремиер и министър на финансите напомни, че Трифонов е инициирал три референдума, след които не е осъществил нищо.

„ Слави Трифонов завоюва няколко избора, унищожи няколко държавни управления, унищожи няколко Народното събрание. Този човек е човек от прехода “, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Според някогашния министър председател Слави Трифонов е бил „ троянски кон “ в предходното държавно управление.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР