Ако продажбата на алкохол в Саудитска Арабия бъде разрешена, това

...
Ако продажбата на алкохол в Саудитска Арабия бъде разрешена, това
Коментари Харесай

Саудитска Арабия планира отварянето на барове за шампанско и вино

Ако продажбата на алкохол в Саудитска Арабия бъде позволена, това ще бъде опасен стадий от икономическото и културното видоизменение на страната от престолонаследника принц Мохамед бин Салман, което частично има за цел да притегли задгранични туристи и да насърчи задгранични предприемачи да живеят и работят там, оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Като дом на най-свещените места на исляма в Мека и Медина, Саудитска Арабия се показва като образец за мюсюлмански морал и разрешаването на алкохола - който съгласно доста мюсюлмани е неразрешен от Корана - може да докара до ответна реакция измежду по-благочестивите саудитци и мюсюлманския свят като цяло. Въпреки това в анкети емигрантите настояват, че достъпът до алкохол би бил значим за качеството им на живот в Неом - разрастващ се комплекс от здания на повърхност колкото щата Масачузетс, който е разгласен за бъдещето на кралството.

Saudi Arabia’s futuristic megaproject Neom is planning to serve wine, cocktails and champagne at a beach resort, in what would be a first for a conservative kingdom where alcohol is banned
— The Wall Street Journal (@WSJ)

Разположен на остров в Червено море, наименуван Синдала, се чака курортът Неом да предлага първокачествен винен бар, обособен коктейл бар и бар за " шампанско и десерти ", съгласно документи за обмисляне от януари, с които " Уолстрийт джърнъл " се срещнал.

В проектите се планува и магазин за вино на дребно с " изумителен отвесен стенен екран ".

Снимки в генералния проект за Синдала от юни демонстрират барман, който налива коктейли пред бутилки с, както наподобява, първокласни марки водка, уиски и вино, и посетители, седнали към охладена бутилка шампанско и торти. Други фотоси демонстрират дами по бикини и мъже по бански, които рядко се срещат в Саудитска Арабия, да се излежават на яхти и да се къпят в безкрайни басейни, което е още едно намекване за това по какъв начин плановете за Неом могат да провокират културните нрави в кралството.

Синдала " ще даде подтик на Червено море като нова дестинация за суперяхти и ще притегли някои от най-богатите и авторитетни хора в света ", се споделя в документа за обмисляне.

Макар че виновността, бирите и коктейлите с нулев алкохол стават известни в Саудитска Арабия, осведомени с проектите за Неом обявиха, че планът планува същински алкохол, въпреки думата алкохол да не се загатва в документите за обмисляне, показва " Уолстрийт джърнъл ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР