Ако природата ви е дала тънка коса, вероятно ви е

...
Ако природата ви е дала тънка коса, вероятно ви е
Коментари Харесай

10 лесни начина да придадете повече обем на тънката коса

Ако природата ви е дала тънка коса, евентуално ви е извънредно мъчно да й придадете размер и още повече този размер да се резервира през целия ден. Но положителната вест е, че има доста способи да се реализира това.

Съставихме лист с най-хубавите препоръки за това по какъв начин да придадете размер на тънката си коса

1. Експериментирайте с дължината на косата си

Повечето фризьори са съгласни, че оптималната дължина за тънка коса е не по-дълго от до раменете. Причината е, че късите прически основават заблуда за повече размер. Коса с тази дължина доста по-лесно се оформя. Ако имате по-тънка коса е добре да заложите на размер, а не на дължина.

2. Прическа с няколко пласта

Друга прическа, която основава заблуда за размер е тази, която е на няколко пласта, неравномерна и разхвърляна. Друго преимущество на този тип прическа е, че тя дава отговор на съвсем всеки вид лице.

3. Добавете цвят

Можете да добавите размер в косата си, като употребявате освен ножици, само че и багра за коса. Заложете на балеаж или някакъв тип кичури, вместо на изцяло боядисване. Тези типове " проникване " на цвят придават размер на косата.

4. Мийте косата си по верния метод

Дори нещо толкоз просто, като миенето на косата, може да й придаде размер. Всичко, което би трябвало да извършите, е да следвате някои елементарни правила:

Започнете, като изплакнете косата си с гореща вода. Тя ще отвори косъма, което е потребно за унищожаване на мръсотията, останалите артикули за коса и така нататък Когато се къпете с топла вода, скалпът ви се почиства по-лесно от мазнините.

Нанесете шампоан единствено в корените. След това разнесете пяната по дължината. Краищата на косата постоянно са по-сухи и по-крехки, по тази причина не трябва да ги търкате.

Нанесете еликсир или маска единствено по дължината на косата.

Измивайте скалпа си деликатно. Това ще забърза кръвообръщението ви и ще ви помогне да се освободите от мъртвата кожа.

Опитайте да не миете косата си всеки ден. Това ще отстрани защитния пласт на косата ви, което води до намаляване на косата, което я прави тънка и суха. Също по този начин е добре да употребявате изсъхнал шампоан.

5. Повдигнете корените си

В днешно време има доста благоприятни условия, с цел да дадете на корените си по-голям размер, като започнете със специфични спрейове и преси за коса и завършвайки с машите, употребявани от нашите майки и баби. Ако не разполагате с такива неща, пробвайте да употребявате елементарни фиби. Просто ги поставете във влажната си коса и я оставете да изсъхне, преди да ги извадите. Корените ви ще бъдат леко повдигнати, само че без да ви дават прекомерно огромен размер, който наподобява изкуствен.

6. Избягвайте потреблението на прекалено много пяна за коса

Прекомерното количество пяна за коса може да я направи по-тежка, което на собствен ред прави размерът неосъществим. За оформянето на къса коса се нуждаете от пяна за коса с размера на орех. За приблизително дълга коса ви е нужна пяна с размер на яйце, с цел да дълга- с размера на топка за тенис.

7. Прилагане на правилото на " креативния безпорядък "

Гладката, грижливо прибрана коса постоянно наподобява прекомерно тънка. Малко безпорядък, въпреки това, може да бъде най-хубавият ви другар, в случай че търсите повече размер. Можете да го постигнете, като извършите небрежни талази на косата си или я вържете повърхностно.

8. Използвайте изсъхнал шампоан

Сухият шампоан може да бъде животоспасяващо средство за тези, които нямат време да си мият косата или да отделят часове за нея. Той отстранява мръсотията от корените ви и оказва помощ да ги повдигате, като оказва помощ да се реализира размер, както и непорочност. Същият резултат може да се реализира посредством потребление на бебешка пудра.

9. Сушете косата си изпод

Един елементарен сешоар също може да ви даде размер. Просто наведете главата си надолу, пуснете косата си да виси пред лицето ви и насочете горещата бликам в корените си.

10. Регулирайте разделянето на косата (пътя)

Има доста варианти- зиг-заг, от едната страна, от другата страна или даже да нямате път. Този елементарен трик може да добави размер към вашите корени.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР