Ако премиерът Бойко Борисов поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов,

...
Ако премиерът Бойко Борисов поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов,
Коментари Харесай

Борисов пита той ли да подава оставка

Ако министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, това ще докара до нарушение на съдружното съглашение с патриотите, рухване на държавното управление и безпорядък в страната. Това съобщи персонално Борисов от Обединените арабски емирства, където е на публично посещаване.

В допълнение Борисов уточни, че и той не има намерение да подава оставка. " Ами да подам аз тогава. Това ли ми казвате, и да хвърля страната в безпорядък преди да се одобри бюджета, или всичко това, което творим до момента, да отиде напразно, както десетилетия е отишло ", попита реторично министър председателят.


" Вън Валери Симеонов " извикаха десетки под прозорците на Министерски съвет

Протести са проведени и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен

Борисов още един път сервира извинения на протестиращите майки за изявлението на вицепремиера Симеонов и насочи апел да спрат с протестните дейности, тъй че уговорките към тях да бъдат изпълнени. По думите му поетите задължения към майките на деца с увреждания се извършват в цялостен размер - както във връзка с спомагателните 150 милиона лв. повече за системата, по този начин и по отношение на законопроектите.

" Знам, че майките работят за идея, а с цел да се случи тази идея работихме и със обществения, и с финансовия министър ", уточни Борисов, допълвайки, че проектобюджетът на страната за идната година е към този момент оповестен.

" Да изчакат това време. Това са уговорките, които съм приел, подписал и извършвам в цялостния им размер ", моли министър председателят.

 Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно
Сидеров желае Коалиционен съвет неотложно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

Той добави, че в случай че изиска оставката на водача на НФСБ, това би нарушило съдружното съглашение с Обединени патриоти. Въпросът с оставката на Симеонов бил по-сложен , в сравнение с майките си го представяли, тъй като касаел министри, излъчени от ГЕРБ по съдружното съглашение, за които Борисов носел партийна отговорност пред гласоподавателите.

" Аз мога да му желая оставката, само че това няма правна стойност в нашите взаимоотношения. Второ, в случай че потегли силово да желая неговата оставка по този начин, както упорстват майките, това значи, че незабавно ще се счупи цялата структура и те, макар че споделят, че нямали политически претенции или не търсели събаряне на държавното управление , в действителност с един сходен акт, то ще падне ", разяснява още министър-председателят.

" Надявам се сътрудниците да решат взаимоотношенията си. Когато са си слагали подписите, са ги слагали като виновни политици и сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертьорство, тичане от отговорност или нарушение на съглашението ", сподели още Борисов.

 Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка
Валери Симеонов не вижда за какво да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината

Припомняме, в петък - 19 октомври, до момента в който в зала депутатите дебатираха по третия избор за съмнение към кабинета " Борисов 3 " от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Валери Симеонов поради изявлението му към майките на деца с увреждания .

Думите на Валери Симеонов били:
" Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ".
Изказването е направено след съвещание на Национален съвет за тристранно съдействие на 16 октомври, вторник, във връзка Закона за хората с увреждания.

По-късно министър председателят Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер .

Симеонов се опита да изясни думите си в обществената мрежа Facebook. Също в мрежата Нинова сподели на Борисов: " Стига с този спектакъл ".

По-рано през днешния ден майките на деца с увреждания излязоха на митинг в няколко града в стараната с искане Симеонов незабавно да си подаде оставката .

Лидерът на " Атака " и ръководител на ПГ на патриотите пък изиска незабавно да бъде призован Коалиционен съвет ГЕРБ - Оперативна програма за оставката на Симеонов .

 Първата дама: Репликата на Симеонов в една дума - срам
Първата дама: Репликата на Симеонов в една дума - срам

Позор за него, за партията му и за всички от нас, които са го избрали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР