Ако преди малко повече от 3 години работата от вкъщи

...
Ако преди малко повече от 3 години работата от вкъщи
Коментари Харесай

IBM с ултиматум: Завръщане към офиса или напускаш завинаги!

Ако доскоро повече от 3 години работата от у дома беше нещо, с което доста компании се сблъскваха за първи път, при започване на 2024 година все по-голяма част се пробват да върнат чиновниците в офиса - с по-мек метод или непосредствено с корав звук.

Служителите на софтуерния колос IBM са следващите, които при започване на годината получават ултиматум с малко, само че ясно обръщение: преместете се покрай офиса или напуснете компанията.

В края на предходната година работещите във водещата американска компания в региона на облачните услуги и бизнес софтуера VMWare също получиха сходна заповед. Нареждането пристигна от основния изпълнителен шеф на производителя на чипове Broadcom, който през ноември 2023 година закупи компанията.

Общото сред ултиматумите е, че и в двата случая се дефинира " периметър " от 80 благи, като от Broadcom приканиха всички, които живеят на по-малко от 50 благи от офиса си, да се върнат в него, а от IBM споделят, че тези които не се реалокират да живеят на такова разстояние от работното си място, просто ще го изгубят.

В известието на един от вицепрезидентите на IBM се показва, че всички мениджъри са длъжни да явяват в офиса на компанията или на неин клиент

минимум три пъти в седмицата или  " пътищата им с компанията да се разделят ".

Още преди няколко месеца основният изпълнителен шеф на IBM Арвинд Кришна изяснява в изявление за Bloomberg, че служителите, които не вървят в офиса, имат по-малък късмет да получат покачване.

За физическо завръщане на работното място се оповестиха и други огромни софтуерни компании като Amazon и AT&T.

Анализ на компанията за изследване на претенденти за работа Checkr сред 3000 чиновници и мениджъри в Съединени американски щати през ноември предходната година демонстрира разликите в настройките на хората съгласно позицията, която заемат.
68% от мениджърите и 48% от чиновниците желаят да продължат да работят от вкъщи;56% от мениджърите и 38% от чиновниците виждат проблем в нежеланието на служащите да се върнат в офиса;еднакъв дял - 60% - считат, че работата в офис води до повече стрес и претоварване;52% от мениджърите и 48% от чиновниците избират да работят 4 дни в седмицата, в сравнение с да получат по-висока заплата през 2024 година
В момента чиновниците в офисите са на половина по-малко, в сравнение с в края на предходната година, сочат данни за Съединени американски щати за 2023 година Прогнозите са, че 90 на 100 от фирмите ще се опитат да върнат чиновниците назад в офисите, само че не и пътуването до работното място 5 дни в седмицата.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР