Ако правителството не се справи с казуса Гешев, Гешев ще

...
Ако правителството не се справи с казуса Гешев, Гешев ще
Коментари Харесай

Антон Кутев: Ако кабинета не се справи с казуса Гешев, Гешев ще се справи с правителството

„ Ако държавното управление не се оправи с проблема „ Гешев ”, Гешев ще се оправи с държавното управление. Според мен вървим към втория вид. Минаха 100 дни, а не виждаме прогрес. Така наречената правосъдна промяна е там откъдето потегли ”. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” по NOVA Антон Кутев.

Той цитира и президента Радев – „ Корупцията не се бори във Фейсбук.

„ Тук въпросът е има ли опция държавното управление, а освен има ли предпочитание. Възможностите са – потенциал, съответните специалисти, съответните дейности и съответната коалиция. Не съм уверен, че в границите на тази коалиция могат да бъдат решени проблемите със правосъдната промяна. Нищо не се прави. Според мен има несъгласия в обединението. Не виждам по какъв начин ще стане промяната на Гешев ”, съобщи Кутев.

Според него не може по този метод обществено да се арестува някогашен министър ръководител. „ За мен това беше проблем. Но изцяло разбирам за какво го направиха и ги извинявам – когато години наред прокуратурата се прави, че не вижда основните каузи, не може да ти излезе основен предприемач, без значение с какъв брой каузи е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита ”, разяснява Кутев.

Според него точно за това вътрешният министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков се пробват да заобиколят поп някакъв метод прокуратурата, което обаче не било допустимо по Конституцията. „ Затова всичко това наподобява неуместно и смешно ”, сподели Кутев.

По думите му Европейската прокуратура няма тези пълномощия, за които сега се приказва. „ Смятам, че Лаура Кьовеши ще има проблем в Екологичен потенциал поради тези си дейности ”, сподели Кутев. „ Радвам се, че Европейската прокуратура се заема с това. Едно от първите оферти, които сме правили от Българска социалистическа партия при основаването на Европейската прокуратура, беше тя да проверява освен европейски средства, а и бюджетни. За мен е значимо какво ще направи Кьовеши. Но за жалост считам, че тя ще има проблеми с ЕНП поради пълномощията си ”, сподели Кутев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР