Ако правителството на ГЕРБ подаде оставка, през есента може да

...
Ако правителството на ГЕРБ подаде оставка, през есента може да
Коментари Харесай

Вярно или не: Без редовен кабинет и парламент, кризата е неуправляема

" Ако държавното управление на ГЕРБ подаде оставка, през есента може да има гладни хора по улиците и безпомощно служебно държавно управление. При едно служебно държавно управление тъкмо подобен ще бъде сюжетът. Защото няма да има принадлежности, с които служебното държавно управление да може да реагира на всички тези проблеми, които предстоят ". Тази прогноза направи общественият министър Деница Сачева пред бТВ през уикенда, повтаряйки тезата на премиера Бойко Борисов и редица други министри от кабинета

" Много съм обезпокоен, че при една възможна оставка има действителна заплаха да блокира и работата на общините и работата на държавната администрация, което би било проблем за всички поданици в цялата страна ", разяснява в понеделник кметът на Враца Калин Каменов (ГЕРБ) още веднъж пред бТВ, сгъстявайки черните краски при вероятно отдръпване на държавното управление.

Почти месец ще стане откогато жители желаят оставката на третото държавно управление на Бойко Борисов. Миналата седмица президентът Румен Радев, който поддържа настояванията на протестиращите, сподели, че е подготвен със състава на възможното служебно държавно управление.

Това значи, че оптимално бързо, при подаване на оставка на Борисов и обявление, че няма да има опит за нов кабинет от негова страна и от останалите политически сили в Народното събрание, служебното държавно управление може да встъпи в служба.

Какви са пълномощията на служебния кабинет и с какво се разграничава той от постоянния?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР