Ако позволим на Каталуния - а това не е наша

...
Ако позволим на Каталуния - а това не е наша
Коментари Харесай

Юнкер: Ако позволим на Каталуния да се отдели, други ще я последват, не искам това

" Ако позволим на Каталуния - а това не е наша работа - да се отдели, и други ще създадат същото. Не желая това ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в тирада в Люксембургския университет. 

Той уточни, че е мощно смутен от сепаратистките трендове в Европа, по тази причина е призовал испанския министър председател Мариано Рахой да направи по този начин, че обстановката да се върне под надзор. 

По мотив поисканото от каталунското държавно управление интернационално ходатайство Юнкер сподели, че Европейската комисия няма по какъв начин да посредничи, в случай че единствено една от страните желае това. 

Юнкер разяснява и договарянията за Брекзит, като акцентира, че Англия би трябвало да се ангажира да заплати дължимото на Европейски Съюз, преди да могат да стартират договаряния за бъдещите връзки с общността след напускането на страната.

" Ден след ден британците откриват нови проблеми, както и ние. Това е повода, заради която този развой ще отнеме повече време, в сравнение с се мислеше в началото ", сподели Юнкер, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той добави, че за момента не може да се откри същински компромис във връзка с финансовите задължения на Англия, по тази причина няма по какъв начин да се премине към втория стадий от договарянията. 

" Те би трябвало да платят, би трябвало да платят, не по неосъществим метод. Не съм обзет от предпочитание за възмездие. Не ненавиждам британците ", сподели още Юнкер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР