Ако понасяте раздялата изключително тежко, може би причината е любовната

...
Ако понасяте раздялата изключително тежко, може би причината е любовната
Коментари Харесай

Страдате ли от любовна зависимост?

Ако понасяте раздялата извънредно тежко, може би повода е любовната адикция.

Краят на една връзка в никакъв случай не е нещо прелестно, само че някои хора изживяват разделите по друг метод от други. Замислете се за някой мощно трагичен филм, в който основният воин страда неутешимо след разлъка. Той освен изпитва прочувствена болежка, само че и чисто физически има многочислени признаци – не желае да прави нищо, лежи по през целия ден, плаче и така нататък Днес науката знае доста повече за биохимията на любовта и може да изясни на какво се дължи свръхстраданието след разлъка.
Влюбването в действителност може да се случи за по-малко от секунда
Според изследване от 2010 година човек може да се влюби за една пета от секундата. С други думи единствено едно „ здравей “ от точния или даже неверния човек може да породи комбинация от мозъчни химикали, които основават мощен прилив на възбуденост и наслаждение, усещащо се като обич.

 Добави изложение
Раздялата може да се усеща като наркотична абстиненция
Макар да свързваме любовта със сърцето, в действителност мозъкът е този, който може да ни повлияе изключително мощно. Заради комплицираните невронни и биохимични системи, свързани с награждаването и страстите, раздялата с обичания човек може да бъде също толкоз сложна и мъчителна както наркотичната абстиненция. Разбира се, това е единствено в случаите, в които човек е развил мощна любовна взаимозависимост към колегата си, което е нездравословно.
Любовта ви кара да гледате през розови очила
Когато сте влюбени, изпитвате прилив на мозъчни химикали допамин, окситоцин и вазопресин, които предизвикват възприятието на наслаждение, привличане, доверие, възбуденост и даже натрапчиво мислене. Тази композиция от химикали също ви кара да чувствате по-малко горест, безпокойствие и боязън. Това изяснява за какво, до момента в който сте влюбени, мозъкът основава „ розови очила “, през които виждате колегата си.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР